(video) Ședința Consiliului Superior al Procurorilor a fost amânată din lipsă de cvorum

(update 14:15) Președinta CSP, Angela Motuzoc a declarat că, după modificările introduse, este nevoie de prezența a cel puțin două treimi din membrii Consiliului.

(update 14:15) Președinta CSP, Angela Motuzoc a declarat că, după modificările introduse, este nevoie de prezența a cel puțin două treimi din membrii Consiliului pentru ca ședința să fie deliberativă, „ceea ce la acest moment este imposibil de efectuat”.

Întrebată fiind dacă aceste modificări împiedică activitatea Consiliului, Motuzoc a răspuns că „nu ar împiedica dacă cei care promit că vor fi la ședință își vor respecta promisiunile. De fapt este un angajament, conform atribuțiilor de serviciu.”

Ce ține de anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general, Angela Motuzoc a spus că „este un concurs în derulare. Consiliul se va conforma rigorilor legale. Ar fi incorect să mă expun acum. Urmează să se expună Consiliul într-o ședință ordinară. Nu am văzut nici ordinul ministrului justiției care anulează acest concurs, nici acea hotărâre care desemna câștigătorul și nu mă pot expune la acest moment.”

(update 14:07) Președinta CSP, Angela Motuzoc, a declarat ședința închisă, din motiv că din cei 14 membri ai Consiliului s-au prezentat doar nouă, ceea ce înseamnă că această ședință nu poate fi declarată deliberativă. „Ceilalți membri au anunțat că vor fi, dar nu s-au prezentat, a adăugat Motuzoc.

Între timp, Ion Guceac, membru CSP din partea societății civile, a declarat că acest blocaj se petrece de când a fost extinsă lista de membri ai Consiliului. „S-a mărit numărul, s-au mărit și problemele”, a completat Dumitru Pulbere.

(14:00) Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi sunt șapte subiecte, printre care și modificarea cadrului normativ instituțional.

Aici puteți vedea toate subiectele de pe ordinea de zi.


Pub