(foto) Turcia le-a capturat pe soția și sora fostului lider ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi

Turcia a capturat-o pe soția lui Abu Bakr al-Baghdadi, a anunțat, miercuri, președintele Tayyip Erdogan, la mai bine de o săptămână după ce fostul lider al Statului Islamic s-a sinucis în timpul unui raid a forțelor speciale americane, citează Associated Press.

Foto: Al-Furqan Media

„Statele Unite au declarat că al-Baghdadi s-a sinucis într-un tunel și au inițiat o adevărată „campanie de informare” în acest sens”, referindu-se la detaliile din cadrul raidului făcute publice de americani.

„Dar, anunț aici pentru prima dată: Am capturat-o pe soția sa și nu am făcut mare zarvă din asta, așa cum au făcut ei, criticând Statele Unite pentru modul în care au abordat această problemă.

„De asemenea, i-am capturat pe sora și pe cumnatul lui, în Siria”, a declarat Erdogan, într-un discurs la Universitatea Ankara fără să dea mai multe detalii.

Un oficial oficial turc a declarat la începutul acestei săptămâni că Turcia a capturat-o pe sora lui al-Baghdadi, Rasmiya Awad, pe soțul și nora ei. Serviciile turce speră să obțină de la ei informații despre Statul Islamic.

Femeia de 65 de ani a fost arestată luni într-o zonă a provinciei Aleppo, aflată acum sub controlul Turciei. Rasmiya Awad a fost găsită într-o remorcă, unde locuia împreună cu soțul, nora și cinci copii, a declarat oficialul pentru agenția de știri Associated Press, adăugând că a fost interogată, fiind suspectată de implicare în gruparea extremistă, fiind considerată o „mină de aur” pentru serviciile secrete.

Sora lui al-Baghdadi / Sursa:Reuters

Nu este clar dacă Awad oferit informații care au permis ulterior capurarea cumnatei sale.

Se știa că Al-Baghdadi are patru soții. Unul dintre asistenții săi a informat că liderul ISIS avea patru soții, numărul maxim pe care îl poate avea un bărbat în conformitate cu legea islamică.

Una dintre soțiile lui Al-Baghdadi este o irakiană cunoscută cu numele de Nour, fiica unuia dintre asistenții săi, Abu Abdullah al-Zubaie. Ea a fost identificată pe nume de către cumnatul lui Al-Baghdadi într-un interviu recent cu al-Arabiya TV. Cumnatul, Mohamad Ali Sajit, aflat în custodia Irakului, a declarat că al-Baghdadi aveapatru soții când l-a văzut ultima dată, aproximativ vara trecută.

Una dintre fostele soții ale lui Al-Baghdadi a fost arestată în Liban în 2014, fiind eliberată un an mai târziu într-un schimb de prizonieri cu Al-Qaida. Fosta soție irakiană, Saja al-Dulaimi, a fugit de la al-Baghdadi în 2009, în timp ce era însărcinată cu fiica lor. La un moment dat, se credea că al-Baghdadi s-a căsătorit cu o adolescentă germană în 2015, dar, tânăra ar fi fugit un an mai târziu.

Amintim că pe 27 octombrie, președintele american a anunțat în mod oficial moartea liderului grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al Baghdadi. Liderul ISIS a murit în urma unui raid efectuat, în nooamptea dinspre 26 spre 27 octombrie, în nord-vestul Siriei, de către forțelor speciale americane.


Pub