Trei zile decisive pentru alianța parlamentară și Guvern. Sandu: „Ne-am asumat acest risc și suntem gata să cadă Guvernul, dacă PSRM va decide să meargă împotriva reformei justiției”

Prim-ministra Maia Sandu susține că nu-și va retrage proiectul privind modificarea legii la Procuratura Generală, asupra căruia astăzi Guvernul și-a asumat răspunderea, chiar cu riscul că deputații nu-l vor susține, iar Guvernul va cădea.

Foto: UNIMEDIA

„Noi astăzi am luat o decizie pentru a rezolva o problemă și nu avem de ce să anulăm această lege. Evident, în continuare există o procedură în care PSRM și alte fracțiuni în Parlament pot decide, după cum consideră că este necesar. Probabil, această soluție nu a fost una cea mai elegantă, dar a fost singura soluție pe care am putut să o găsim în această situație. Reforma justiției este singurul motiv din care suntem în continuare în alianță. Alegerea procurorului general este un element important al reformei justiției. Ne-am asumat acest risc și suntem gata să cadă Guvernul, dacă PSRM va decide să meargă împotriva reformei justiției”, a declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Totodată, Sandu se arată indignată de cererea PSRM-ului de a o demite pe ministra Justiției Olesea Stamate, după ce aceasta a declarat că va emite un ordin pentru anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general.

„Nu văd de ce domnul Dodon vrea demisia ministrei Justiției, Olesea Stamate, deoarece nu ea se face vinovată de faptul că în această comisie omul delegat de președintele Parlamentului a făcut evaluări care nu sunt obiective”, a mai adăugat Maia Sandu.

UNIMEDIA amintește că șeful statului a declarat că în 72 de ore, Guvernul Sandu ar putea să cadă, în contextul în care deputații nu vor susține inițiativa prim-ministrei privind modificarea legii la Procuratura Generală, asupra căruia astăzi Guvernul și-a asumat răspunderea.


Pub