Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură
Politic 6 noiembrie 2019, 21:09 | 3718

Guvernul și-a asumat astăzi răspunderea pentru modificarea legii cu privire la Procuratura Generală. Prim-ministrul va selecta candidații pentru funcția de procuror general, pe care îi va propune Consiliului Superior al Procurorilor.

Modificarea legii presupune că premierul va putea selecta cel puțin doi candidați, pe care îi va propune Consiliului Superior al Procurorilor. Maia Sandu a anunțat că nu are încă o listă a candidaților și așteaptă să fie trecute toate etapele legale. Ea a declarat că pe listă s-ar putea regăsi și concurenți, care nu au participat la concursul anulat de către ministrul Justiției, iar procesul de selectare ar putea dura nu mai puțin de o săptămână. Întrebată dacă nu este riscant să meargă în Parlament pentru a solicita asumarea răspunderii pentru proiectul său de lege, prim-ministrul a afirmat că sarcina Guvernului este să facă ordine în justiție. 

Într-un comunicat remis presei, PSRM declară că inițiativa liderului Partidului Acțiune și Solidaritate încalcă flagrant acordul semnat de blocul ACUM cu PSRM, unde era menționat clar că în cadrul reformei justiției se va desfășura selectarea procurorului general prin concurs, de către o comisie, nu de către un politician.

Reprezentanții celorlalte fracțiuni nu au reacționat, deocamdată, la intenția Guvernului. 

Opinia ta contează. Comentează!