Experții au păreri împărțite despre deciziile Ministerului Justiției și Guvernului
Politic 6 noiembrie 2019, 21:32 | 3496

Experții constituționali și specialiștii în drept au păreri împărțite privind anularea concursului de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general și, respectiv, asumarea răspunderii de către Guvern în acest sens. Chiar și așa, majoritatea s-a pus de acord asupra faptului că rezultatele concursului de la Ministerul Justiției nu s-au ridicat la așteptările societății, iar guvernanții ar trebui să fie mai atenți la viitoarele acțiuni.

Expertul în drept constituțional Nicolae Osmochescu este de părere că membrii comisiei de concurs de la Ministerul Justiției au fost selectați în grabă ceea ce a dus la rezultate negative privind nominalizarea candidaților pentru funcția de procuror general. Totuși...

În același timp, Osmochescu a salutat decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea pentru modificarea legii Procuraturii Generale.

Doctorul în drept constituțional, Alexandru Arseni, crede că anularea concursului, precum și asumarea răspunderii de către Guvern sunt regretabile.

Analiastul politic, Victor Ciobanu, consideră că rezultatele comsiei de concurs au fost viciate.

Întrebat care ar putea să fie acțiunile ulterioare ale președintelui Dodon și ale deputaților socialiști, Victor Ciobanu ne-a spus că ar putea urma remanieri guvernamentale, iar în urma divizării unor ministere mari în câteva mai mici, PSRM s-ar putea alege cu unele portofolii.

Avocata Viorica Grecu atenționează că există riscul repetării unor astfel de situații și la alte concursuri ce ar urma să aibă loc în cadrul reformei sectorului justiției.

Avocata Viorica Grecu a mai declarat că ar fi nevoie de o atitudine mai responsabilă la formarea comisiilor de concurs pentru anumite funcții. 

Opinia ta contează. Comentează!