14:38:49 19.04.2024
Stiri

„ACUM” ripostează la intimidările lui Dodon și PSRM: „Ți se creează impresia că toți agenții economici și-au stopat activitatea, nu se plătesc salarii și pensii, iar oamenii se ÎMPUȘCĂ în stradă, ziua în amiaza mare”

Politică 06.11.2019 10:03 Vizualizări2478 Autor: Ziarul National
„ACUM” ripostează la intimidările lui Dodon și PSRM: „Ți se creează impresia că toți agenții economici și-au stopat activitatea, nu se plătesc salarii și pensii, iar oamenii se ÎMPUȘCĂ în stradă, ziua în amiaza mare” Facebook


Președintele Comisiei juridice pentru numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, consideră că PSRM, partenerii de coaliție ai Blocului „ACUM”, exagerează atunci când afirmă că lucrurile merg extrem de prost în R. Moldova.

„Dacă citești comunicatul PSRM de ieri, ți se creează impresia că toți agenții economici din republică și-au stopat activitatea, nu se plătesc salarii și pensii, iar oamenii se împușcă în stradă ziua în amiaza mare. Nu prea am auzit de aşa ceva şi, mai ales, dacă vreun socialist a fost afectat direct de aceasta. Dar cu siguranţă ştiu că socialiştii de la o vreme au probleme serioase cu calculul aritmetic şi o dau în bară cu punctajele la diverse concursuri”, menționează deputatul PAS.

De menționat că președintele Igor Dodon și fracțiunea PSRM din Parlament s-au întrunit ieri într-o ședință, în cadrul căreia au criticat activitatea Guvernului Sandu.

CITIȚI și Un apropiat al Maiei Sandu, REPLICĂ pentru Igor Dodon, care cere REMANIERI guvernamentale: „Cineva muncește, iar cineva face vânt pe la încoronări de împărați prin Japonia”

„Subiectele abordate au vizat modalitatea de consolidare a actualei majorități parlamentare și eficientizare a actului de guvernare. În același timp, șeful statului și-a expus îngrijorările legate de lipsa de eficiență a Guvernului și percepția tot mai negativă pe care o au cetățenii privind activitatea acestuia.

Cele mai mari îngrijorări remarcate în discuție sunt legate de deficiențele grave din sectorul economic și social, lipsa totală de viziune și acțiuni pentru rezolvarea problemelor cetățenilor, dar și situația dramatică din domeniul securității cetățenilor, unde se înregistrează zilnic situații care pun în pericol viața lor. Până la această oră instituțiile responsabile s-au dovedit a fi incapabile să gestioneze situația, nu au reușit să vină cu soluții și acțiuni concrete pentru protejarea cetățenilor.

În acest sens s-a convenit că urmează să aibă loc discuții cu Guvernul și responsabilii din ministerele de resort, inclusiv audieri parlamentare, discuții cu partenerii de coaliție, astfel încât să fie găsite cele mai bune căi de eficientizare a activității Guvernului. Discuțiile vor viza inclusiv propuneri de remaniere a unor miniștri care gestionează deficitar domeniile pe care le administrează”, se arată în comunicatul PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md