17:32:38 16.04.2024
Stiri

ACUZAȚII // Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat în urma unor jocuri de CULISE: „În lista scurtă nu s-a regăsit și un preferat al PPDA, ci doar „oamenii” PSRM și PAS. Nu au înțeles nimic din lecția alegerilor de duminică”

Partide/Comunicate 06.11.2019 13:19 Vizualizări1673 Autor: Ziarul National
ACUZAȚII // Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat în urma unor jocuri de CULISE: „În lista scurtă nu s-a regăsit și un preferat al PPDA, ci doar „oamenii” PSRM și PAS. Nu au înțeles nimic din lecția alegerilor de duminică” Telegraph.md


Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat de Ministerul Justiției pentru că în lista finaliștilor nu s-a regăsit și un „preferat” al PPDA - ului condus de Andrei Năstase. De această părere este fostul candidat al Blocului „ACUM” la alegerile parlamentare, liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu.

„De la procuror european la procuror ales pe criterii politice. Anularea de către ministra Justiției a concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general demonstrează o dată în plus că actuala guvernare păstrează în gândire și în acțiune „ADN”- ul regimului Plahotniuc, ori este lesne de înțeles că acest concurs a fost anulat pentru că în lista scurtă nu s-a regăsit și un preferat al PPDA, ci doar „oamenii” PSRM și PAS”, crede Munteanu.

Potrivit acestuia, cele trei componente ale coaliției de guvernare râvnesc funcția de procuror general și mai puțin le pasă de reforma justiției.

„Astfel, fiecare dintre cele trei componente ale coaliției de guvernare își dau coate pentru a duce în fruntea Procuraturii Generale o persoană prestabilită. Sub masca „reformei justiției” se ascunde de fapt dorința PSRM, PAS și PPDA să numească anume ei procurorul general. Repetarea la nesfârșit a concursului este descalificantă și discreditează în totalitatea ideea „de reformă a justiției”. PAS și PPDA nu au înțeles nimic din lecția alegerilor de duminică. Ei continuă să danseze cu Diavolul, când de fapt Diavolul dansează cu ei”, conchide Munteanu.

La rândul său, deputatul PAS, Radu Marian, crede socialiștii s-ar face vinovați de situația legatp de anularea concursului. „Reprezentantul socialiștilor în comisia de selectare a procurorilor a sabotat deschis concursul și a punctat disproporționat candidații Gribincea și Gligor. Stimați colegi socialiști, așa vreți voi reforma justiției? Așa „susțineți” voi Guvernul? Ministra Stamate a luat decizia corectă”, a scris acesta pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md