Ilian Cașu: Chișinăuienii nu au nevoie de coaliții. Sub paravanul unei alianțe, în CMC se comit cele mai mari ilegalități

by D M
Distribuiti mai departe...

Pentru soluționarea problemelor municipiului nu este nevoie de o coaliție în CMC. O spune fostul consilier municipal, Ilian Cașu. El vine cu argumente într-o intervenție video pe Facebook, alături de doi colegi din “Partidului Nostru”, pe care le prezintă în contextul insistențelor lui Ion Ceban și a noului său partener de fracțiune în CMC, Vasile Chirtoca, de a crea o coaliție formală în CMC între PSRM și ACUM. 

Noi, cu toată responsabilitatea, declarăm că vedem un pericol mare anume pentru chișinăuieni, pentru că știm, din propria experiență am văzut aceste lucruri. În 2015, s-a creat o coaliție de către Chirtoacă,  pro-europeană, care a trăit doar două luni de zile și anume în acea perioadă s-au comis cele mai multe furturi, ilegalități”, spune Cașu, care adaugă că “Sub paravanul acestei coaliții formale este “ulcica cu jumări” și “motanii grași”, cei care sunt în coaliție, împart toate “jumările”. Perdanți sunt doar chișinăuieni. Fracțiunea PN în CMC, în precedentul mandat, mereu a pledat doar pentru coaliție pe proiect, adică în situația când toți vin să facă doar bine orașului, să fie în slujba chișinăuienilor”, a punctat Cașu.

Considerăm că Ceban cere Blocului ACUM să facă o coaliție formală în CMC doar pentru ca mai apoi să aibă pe umerii cui transmite responsabilitatea pentru eșecuri și lucruri care nu au fost realizate”,  a spus Jan Cauta, membru al Partidului Nostru. 

În aceeași ordine de idei, colega de partid al lui Cauta și Cașu, Margarita Răducan susține că probleme municipiului nu au culoare politică și prin urmare POT fi soluționate ÎN LIPSA unei coaliții. 

Vin de la Sângera și am o întrebare la fel ca și, probabil, toți locuitorii suburbiei. Mă întreb: Putoarea de pe Bâc are culoare politică? Nu. Oamenii de la Sângera se întreabă și vor să știe: “Oare, să rezolvi problema mirosului urât, este necesară o coaliție”? Nu. Este nevoie de o voință și acțiuni concrete. Asta își doresc locuitorii din orașul Sângera și de pe tot malul Bâcului până la sudul țării”, susține Margarita.  

Partidul Nostru (PN) Chisinau considera o coalitie formala intre PSRM & ACUM in Consiliul Municipal Chisinau (CMC) ceruta insistent de catre socialisti drept un pericol pentru Chisinau si chisinauieni.

Опубликовано Ilian Casu Среда, 6 ноября 2019 г.

Amintim că Igor Dodon le-a cerut socialiștilor să inițieze și să insiste pe formarea cât mai rapidă cu Blocul ACUM, a coalițiilor în teritoriu, inclusiv în Consiliul Municipal Chișinău. Asta cu toate că liderul Platformei DA, fost candidat la fotoliul de primar de Chișinău, Andrei Năstase a anunțat într-o conferință de presă că Blocul ACUM nu va face nicio coaliție cu PSRM în CMC. Andrei Năstase a mai adăugat că refuză funcțiile de viceprimar și cele de pretor, propuse anterior de Ion Ceban. În reacție, acesta din urmă a anunțat că se arată disponibil pentru o cooperare cu Blocul ACUM în Consiliul Municipal Chișinău, în lipsa unei coaliții formalizate.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.