(video) SEMA 2019: Noul Hennessey Resurrection are 1217 CP şi poate merge cu peste 354 de km/h

În SUA, mai exact în Las Vegas, a început acum câteva ore o nouă ediţie a SEMA Show (Specialty Equipment Market Association), poate cel mai important eveniment de comerț cu produse de specialitate auto din lume.

SEMA Show este un eveniment exclusiv pentru comerț și nu este deschis publicului larg, însă pe lângă cele mai noi produse şi piese, atât originale, cât şi aftermarket, unii producători auto şi ateliere de tuning îşi pot expune aici câteva dintre premiere.

Compania lui John Hennessey nu a ratat oportunitatea şi a prezentat proiectul Resurrection – de fapt cel mai puternic Chevrolet Camaro ZL1 1LE din lume!

Urmând succesul Exorcist-ului, Hennessey a dus cel mai nou Chevrolet Camaro ZL1 1LE la un nou nivel. Totul a început prin eliminarea motorului original LT4 supercharged cu 659 CP şi instalarea în loc a unuia LT5 cu 766 CP, preluat de pe Chevrolet Corvette ZR1 de generaţie anterioară.

Asupra acestui din urmă motor s-au făcut o serie de manipulări specifice pentru ca într-un final să poată genera, cu ajutorul unui biocarburant Shell E85, tocmai 1.217 CP la 6.800 de rpm şi 1.356 Nm de cuplu la 4.500 rpm! Cu astfel de forţe, este capabil să accelereze de pe loc şi până la 97 de km/h în mai puţin de 2.3 secunde, în timp ce poate rula cu peste 354 de km/h.

Acest supranumit “primul hyper-musclecar” mai poate parcurge 402 metri în mai puţin de 9.3 secunde, viteza maximă la final fiind de 241 de km/h.

În total vor fi construite doar 24 de exemplare, fiecare având un preţ de 200.000 de dolari în care se include şi automobilul de bază. Cutia de viteze poate fi la alegere una manuală în şase trepte sau automată cu 10 rapoarte. Se oferă şi un an garanţie.

Modificările efectuate:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/