/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Olesea Stamate: „Dacă reforma justiției nu este posibilă, această coaliție nu trebuie să mai existe”

missing
06 noiembrie 2019, ora 20:37

Blocul ACUM  s-a aliat cu Partidul Socialiștilor având trei scopuri clare, iar unul dintre ele a fost reformarea  justiției. Dacă acest lucru nu se întâmplă, guvernarea în formatul actual nu mai are rost să fie continuată. Declarațiile au fost făcute de ministra Justiției, Olesea Stamate, în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Această coaliție, oarecum atipică,  a fost creată tocmai pentru.. unul dintre cele trei scopuri pentru care această coaliție a fost creată a fost să reformeze justiția. Dacă acest lucru nu este posibil, această coaliție nu trebuie să mai existe. Ori noi ne asumăm o reformă sinceră și profundă a justiției și Guvernul își are locul acolo unde este și continuă treaba, ori noi nu ne jucăm de-a țara, cum spun unii colegi”, a punctat Stamate.

Ministra a precizat că discuțiile cu socialiștii pe domeniul justiției au fost complicate întotdeauna, iar PSRM nu au făcut decât să blocheze procesul și să-l tergiverseze: „au venit cu critici, cu argumente total neconstructive, care nu erau la subiect”.

Olesea Stamate a declarat că, vinerea trecută, când  s-au întâlnit cu socialiștii la Ministerul Justiției pentru a analiza noul concept de selectare a candidaților la funcția de procuror general, Fadei Nagacevschi, juristul PSRM, a purtat discuții total neconstructive.

„De acum încolo, asemenea ședințe promit că nu vor mai fi fără camere. Vor fi cu invitarea presei ca să fie clar pentru toți”, a anunțat Stamate.

Astăzi, socialiștii au cerut demisia ministrei Justiției, după ce aceasta a anunțat că rezultatele concursului pentru selectarea procurorului general vor fi anulate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram