/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Igor Dodon zice că s-a întâlnit în această seară cu Maia Sandu și Zinaida Greceaîi, dar fără Andrei Năstase

missing
06 noiembrie 2019, ora 21:23

Șeful statului Igor Dodon spune că s-a întâlnit în această seară, la ora 18:00, cu prim-ministra Maia Sandu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi. Președintele declară că a discutat cu cele două demnitare despre asumarea răspunderii de către Guvern pentru modificarea Legii Procuraturii. De la ședință a lipsit însă Andrei Năstase, președintele Platformei DA și liderul celei de-a treia componente a majorității de la guvernare. 

Anterior, în campania electorală pentru turul doi al alegerilor locale, Igor Dodon a spus că „nu se va mai așeza la masă” cu Andrei Năstase.

Mai multe detalii despre discuția dintre cei trei, Dodon nu a oferit. Totuși, acesta spune că poziția lui și, cel mai probabil, a socialiștilor este că Guvernul trebuie să-și retragă asumarea de răspundere. Dodon zice că cei din Guvern trebuiau să-i abordeze pe socialiști, să le spună că anulează rezultatele concursului, să le explice de ce și să organizeze un nou concurs pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general.

Azi, ministra Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general, la scurt timp, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât premierul să poată selecta două candidaturi la funcția de procuror, pe care să le propună Consiliului Superior al Procurorilor. Concomitent, fracțiunea PSRM din Parlament a cerut demisia minstrei Justiției, iar ulterior, într-un comunicat, reprezentanții PSRM au declarat că acțiunea de azi a Guvernului este făcută intenționat și că premierul vrea să provoace căderea Guvernului.

Vezi și:

Dodon: În 72 de ore vom ști, dacă va cădea Guvernul Sandu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram