/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu deschide parantezele! Despre ce a discutat în această seară cu Dodon și Greceanîi

06 noiembrie 2019, ora 22:09

După ce șeful statului Igor Dodon a anunțat că s-a întâlnit în această seară cu prim-ministra Maia Sandu, împreună cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, refuzând să ofere detalii despre subiectele abordate, șefa Guvernului a deschis parantezele la „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Ne-au transmis dezaprobarea în raport cu această decizie pe care am luat-o (n.r. asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii) și eu am susținut că aceasta este decizia și o vom apăra până la capăt. Condiția pe care au formulat-o ei este că legea trebuie să fie retrasă. Au zis că este neconstituțională”, a dezvăluit Maia Sandu detalii din culisele discuției cu socialiștii.

Șefa Guvernului rămâne ferm pe poziții și susține că nu există motive să-și anuleze decizia.

„Mai departe există o procedură și socialiștii pot face cum consideră ei necesar”, a adăugat Maia Sandu, comentând astfel declarația lui Dodon că în 72 de ore se va ști dacă va cădea Guvernul Sandu.

„Avem suspiciuni și îngrijorări și vrem să eliminăm toate aceste posibilități ca să se captureze instituțiile statului și mai ales a Procuraturii, pentru că este o instituție cheie”, a argumentat prim-ministra decizia de anulare a concursului organizat de Ministerul Justiției pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram