image
Sursa foto: reporter24.info

Dan Barna: „Rezultatul localelor din Moldova e și un eșec al politicii externe românești”

Rezultatele alegerilor pentru primăria Chișinău sunt „o lecție pentru cei care cred că se pot face înțelegeri reciproc avantajoase cu socialiștii anti-europeni”, dar și „un eșec al politicii externe românești”. De această părere este politicianul român Dan Barna, lider USR și candidatul alianţei USR-PLUS la alegerile prezidenţiale din România.

„Forțele pro-europene din Moldova au pierdut alegerile pentru primăria Chișinău. Eșecul lor e o lecție pentru cei care cred că se pot face înțelegeri reciproc avantajoase cu socialiștii anti-europeni. Asemenea înțelegeri nu sunt posibile și din ele pierd întotdeauna reformiștii. O lecție pe care trebuie să o învățăm și la București. În același timp, rezultatul localelor din Moldova e și un eșec al politicii externe românești care încă o dată se dovedește incapabilă să explice coerent avantajele apropierii de Europa”, a comentat Dan Barna.

„Alianța USR-PLUS rămâne alături de cetățenii moldoveni cu aspirații europene și de cetățenii români care trăiesc în Moldova și va continua să le reprezinte cu încăpățânare și hotărâre interesele”, a mai punctat politicianul român.

Noutăţile partenerilor

comentarii: