(video) Campionul european la haltere, Ștefan Roșca învață din nou a merge: Un moldovean din SUA i-a donat bani pentru picioare protetice

Halterofil și campion național la box, Ștefan Roșca are o nouă provocare în fața sa. Se învață din nou a merge, după ce la vârsta de doar 17 ani a suferit un accident care l-a lăsat în scaun cu rotile.

Foto: Facebook/ Ștefan Roșca

„De 3 săptămîni sunt în pielea unui copil… Un copil care învață a face primii pași din viață, căzând la pământ, cu durere ridicându-se, dar cu curaj și motivație incepînd de la capăt cu mici pași spre vise mari… Nu e ușor deloc, trebuie foarte multă muncă, dar sunt convins că voi reuși!”, scrie tânărul care se învață să meargă pe picioare protetice.

„Pentru aceste momente, trăiri și senzații plăcute care au costat 100 000 $ mulțumesc din inimă lui Serghei Bușmachiu, un moldovean de-al nostru, tânăr businessman stabilit în SUA, fondatorul companiei #moldcable, un băiat care a început viața de la zero intr-o țară străină, trecut prin încercări și greutăți, care nu a uitat de unde s-a pornit, nu a uitat de concetățenii săi!

Ceia ce e dat de la Dumnezeu nu pot înlocui nici cei mai buni medici, nici cea mai mare sumă de bani din lumea asta. Însă exemplu lui Serghei de a schimba viața cuiva, de a face lucruri mărețe, m-a motivat și mai tare să merg dîrz spre succes. Prețuiti viața și darurile ei, nu vă plângeți de ceia ce vă lipsește. Binecuvântați să fie cei, ce fac fapte bune”, scrie Ștefan Roșca.

Ștefan Roșca este campion naţional al Republicii Moldova la box, iar la vârsta de 17 ani a suferit un accident care l-a lăsat în scaunul cu rotile. Nu s-a lăsat răpus şi a făcut performanţă în alt sport.

În ultimii şase ani, a devenit dublu campion european şi a participat şi la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012, la proba de powerlifting, unde a ocupat locul 9.

A absovlit două facultăți: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău și Facultatea de Drept.


Pub