Antonio Banderas, premiat pentru rolul său în filmul „Dolor y gloria”, la gala Hollywood Film Awards

Antonio Banderas a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din filmul „Dolor y gloria”, în regia lui Pedro Almodovar, la gala Hollywood Film Awards care a avut loc duminică în Los Angeles.

Foto: agerpres.ro

Alături de Banderas a fost recompensat un alt artist latino-american, argentinianul argentino Pablo Helman, care a câştigat premiul pentru cele mai bune efecte vizuale cu filmul „The Irishman”, al regizorului Martin Scorsese.

Banderas a primit premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său în filmul „Dolor y Gloria” din mâinile actriţei Dakota Johnson, fiica fostei sale soţii Melanie Griffith şi cu care are o relaţie foarte apropiată de când aceasta era mică, transmite Agerpres.

„Dolor y gloria”, unul dintre filmele anului 2019 cele mai aplaudate la nivel mondial, se numără printre favoritele la Oscar la categoria cel mai bun film internaţional.

Conform speculaţiilor, Almodovar şi Banderas ar putea aspira la un premiu Oscar şi la categoriile cel mai bun scenariu original şi respectiv cel mai bun actor.

Cea de-a 23-a ediţie a Hollywood Film Awards a avut loc la hotelul The Beverly Hilton din Beverly Hills (Los Angeles).

Gala Hollywood Film Awards - distincţii cinematografice de mai mică anvergură comparativ cu celebrele Globuri de Aur sau Oscaruri - a fost prima din actualul sezon al premiilor. Cu excepţia Oscarurilor onorifice, decernate săptămâna trecută şi care au un caracter atemporal având în vedere că se acordă pentru întreaga carieră şi nu unor producţii recente.

Pentru Hollywood Film Awards nu se fac nominalizări, iar câştigătorii se cunosc anticipat.

În afară de Antonio Banderas, la gala Hollywood Film Awards au mai fost premiaţi Renee Zellweger, cea mai bună actriţă pentru rolul său din „Judy”; Al Pacino, cel mai bun actor secundar pentru „The Irishman”; şi Laura Dern, cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru „Marriage Story”.

La categoria regie au fost premiaţi cineaştii James Mangold ('Ford vs Ferrari') şi Bong Joon Ho ('Parasite').

De asemenea, Charlize Theron a fost recompensată duminică cu un premiu pentru întreaga sa carieră profesională.


Pub