(video) Un bărbat riscă patru ani de închisoare, pentru că a furat o bicicletă din holul unui bloc al capitalei

Un bărbat de 35 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de oamenii legii pentru unui furtul unei biciclete din holul unui bloc locativ. Pentru fapta comisă, bărbatul riscă închisoare de pînă la patru ani.

Cazul a avut loc pe data de 26 septembrie, polițiștii fiind alertați de către proprietar, un bărbat în vârstă de 34 ani. Bărbatul a comunicat că din holul blocului de locuit, amplasat pe strada Teilor, i-a fost sustrasă bicicleta.

La locul faptei, bărbatul a declarat forțelor de ordine că a lăsat bicicleta în hol la etajul 1, iar când a coborât nu a mai găsit-o. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 10 000 lei. Totodată polițiștii au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere, care au surprins acțiunile individului.

În urma măsurilor de investigație întreprinse de polițiști a fost stabilit și identificat făptașul, fiind escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale, bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice, scrie în comunicatul de presă emis de Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

Făptașul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a muninipiului Chișinău și este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 4 ani.


Pub