PSRM vrea remanieri în Guvern: Socialiștii sunt nemulțumiți de „situația dramatică din domeniul securității cetățenilor, social și economic”

Partidul Socialiștilor vrea remanieri în Guvernul Sandu, asta după ce într-un comunicat au spus că nu sunt mulțumiți de activitatea mai multor ministere.

Foto: UNIMEDIA

Socialiștii spun că cele mai mari îngrijorări remarcate sunt legate de deficiențele grave din sectorul economic, social și domeniul securității cetățenilor.

În cadrul unei întrevederi de astăzi dintre PSRM și președintele țării, Igor Dodon, „șeful statului și-a expus îngrijorările legate de lipsa de eficiență a Guvernului și percepția tot mai negativă pe care o au cetățenii privind activitatea acestuia.

Președintele Igor Dodon a dorit să consulte opinia fracțiunii PSRM pe acest subiect, să identificăm împreună cele mai bune măsuri pentru a eficientiza activitatea guvernării. Cele mai mari îngrijorări remarcate în discuție sunt legate de deficiențele grave din sectorul economic și social, lipsa totală de viziune și acțiuni pentru rezolvarea problemelor cetățenilor, dar și situația dramatică din domeniul securității cetățenilor, unde se înregistrează zilnic situații care pun în pericol viața lor. Până la această oră instituțiile responsabile s-au dovedit a fi incapabile să gestioneze situația, nu au reușit să vină cu soluții și acțiuni concrete pentru protejarea cetățenilor”, se arată în comunicatul PSRM.

Astfel, socialiștii au convenit că urmează să aibă loc discuții cu Guvernul și responsabilii din ministerele de resort, inclusiv audieri parlamentare, discuții cu partenerii de coaliție, cu scopul de a eficientiza activitatea Guvernului.

„Un alt subiect discutat de președintele Igor Dodon cu fracțiunea PSRM a fost cel legat de reforma justiției. Președintele a mulțumit PSRM că a susținut toate proiectele care vizau reformarea justiției, și a exprimat încrederea că fracțiunea noastră va sprijini la fel de activ acest domeniu vital pentru viitorul țării.

În același timp s-au discutat problemele care au apărut în implementarea acestor reforme, elementele critice din avizul Comisiei de la Veneția pe marginea conceptului propus de Guvern, confuzia creată în jurul concursului organizat de Ministerul Justiției pentru selectarea viitorului procuror general, modalitatea în care anumiți actori politici încearcă în continuare să deturneze acest concurs, fiind deja încălcat termenul legal de 1 noiembrie, când Guvernul urma să transmită Consiliului Superior al Procurorilor lista celor 4 candidați, care au trecut etapa de preselecție. Toate aceste teme reprezintă îngrijorări majore și urmează a fi tratate cu maximă seriozitate de fracțiunea PSRM pentru a nu permite nici un fel de derapaj sau ingerință politică în justiție”, se mai arată în comunicat.

UNIMEDIA amintește că prim-ministra Maia Sandu a declarat anterior că nu vor fi remanieri în Guvern. „Guvernul este responsabil pentru tot aproape în această țară”, a declarat Maia Sandu.


Pub