Image-Description
Năstase revine la MAI și îi urează succes lui Ceban, dar nu acceptă coaliția dintre ACUM și PSRM în CMC
Politic 5 noiembrie 2019, 09:33 | 8248

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat că reine la Ministerul de Interne, după ce a pierdut lupta pentru funcția de primar al Chișinăului într-o „cursă inegală”. Năstase i-a urat, totuși, succes socialistului Ion Ceban, însă a reiterat că blocul ACUM nu va face coaliție cu PSRM în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Andrei Năstase a precizat, în prima conferință de presă pe care a susținut-o după alegerile locale, că revine la Ministerul de Interne pentru a continua proiectele de reformă pe care le-a început.

Adresându-se alegătorilor săi, el a spus: „Știu și vă înțeleg suferința. Sufăr și eu alături de voi”. „Dacă am fi avut o prezență benevolă mai mare la scrutin, capitala ar fi avut un alt primar decât îl are acum”, a adăugat Năstase.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că fracțiunea blocului ACUM nu va accepta oferta lui Ion Ceban privind numirea a doi viceprimari și doi pretori din cadrul blocului. „Conducerea Platformei DA își asumă acest rezultat per țară și inclusiv, pentru orașul Chișinău. A fost o luptă politică, avem primar ales. Noi avem fracțiunea numeroasă în CMC, vom fi foarte activi, vom fi într-o opoziție constructivă! Dar actul de guvernare alături de echipa PSRM este exclus”, a subliniat Slusari.

Acesta a anunțat și o reformă în Platforma DA. „În luna decembrie va avea loc Consiliul Național al Partidului, acolo vom lua anumite decizii pentru îmbunătățirea partidului”, a precizat Slusari.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie