Năstase revine la MAI
Politic 5 noiembrie 2019, 15:51 | 1644

Preşedintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat astăzi, în prima sa apariție publică după scrutinul din 3 noiembrie, că revine la şefia Ministerului de Interne, după ce a pierdut în fața lui Ion Ceban, de la PSRM. Vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari a declarat în context că reprezentanții Blocului ACUM nu vor face coaliție cu cei de la PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

În fața presei, Alexandru Slusari a declarat că Ion Ceban va trebui să-și asume integral conducerea municipiului.

Andrei Năstase afirmă că revine la Ministerul de Interne, unde are mult de lucru.

Întrebat dacă mai este valabilă declarația lui făcută în campania electorală, precum că ar putea să plece din Republica Moldova, dacă nu va câștiga primăria Chișinău, Andrei Năstase e evitat să dea un răspuns clar.

Andrei Năstase și colegii lui de partid au declarat că își asumă înfrângerea din 3 noiembrie, invocând întârzierea reformării audiovizualului, a sistemului de drept, dar și erorile actului de guvernare. Cei din Platforma DA au mai anunțat că timp de o lună vor avea loc dezbateri în interiorul partidului, iar la începutul lunii decembrie va avea loc congresul formațiunii, la care se vor lua anumite decizii privind reformarea acesteia. Într-o postare pe Facebook, primarul ales Ion Ceban a scris că îi mulțumește fostului să concurent pentru urările de succes și că apreciază disponibilitatea celor din Blocul ACUM de a susține în CMC proiectele de interes comunitar. Ceban a adăugat că este ”pregătit pentru munca constructivă sub orice formă cu toți consilierii din CMC”. 

Opinia ta contează. Comentează!