ENEMO: Mai multe cazuri de „PR negru”
Politic 5 noiembrie 2019, 17:44 | 1285

Turul doi al alegerilor locale generale s-a desfasurat intr-o maniera eficienta, in mare parte in conformitate cu legislatia Republicii Moldova si standardele internationale. Au fost observate nereguli minore in ziua scrutinului insa acestea nu par sa afecteze legitimitatea sau rezultatele procesului electoral. Sunt concluziile preliminare ale Misiunii internationale de observare ENEMO.

Potrivit șefului Misiunii, CEC a lucrat în mod colegial, a organizat sesiuni publice regulate, iar deciziile sale au fost publicate în general în timp util pe pagina sa electronică, în conformitate cu prevederile legale. Turul doi al alegerilor locale generale s-a desfășurat într-o manieră eficientă, în mare parte în conformitate cu legislația Republicii Moldova și standardele internaționale

Șeful adjunct al Misiunii ENEMO a spus că în pofida desfășurării campaniei într-un mediu liber, per ansamblu, există îngrijorări cu privire la mai multe cazuri de „PR negru” și agitație electorală negativă, în special pe rețelele de socializare. Specialiștii au observat existența unor discursuri de ură, cazuri de discreditare și atacuri verbale, iar numărul lor s-ar fi majorat brusc în turul doi.

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor este o rețea internațională de 21 organizații non-profit, non-partizane și non-guvernamentale din 17 țări. Actuala, a 30-a misiune internațională ENEMO, și a treia în Republica Moldova, este susținută financiar de către Uniunea Europeană și Ambasada Țărilor de Jos. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie