Locuitorii satului Bălăbănești sunt deranjați de camioanele care merg pe lângă casele lor
Social 5 noiembrie 2019, 20:16 | 6791

Locuitorii satului Balabanesti, raionul Criuleni, sunt nemultumiti ca pe langa casele lor trec, zi si noapte, camioane de mare tonaj. Problema s-a amplificat recent, cand unii gospodari au observat ca peretii caselor crapa. Explicatia ar fi ca un antreprenor a deschis la marginea satului o intreprindere de prelucrare a nisipului si pietrisului. Autoritatile cunosc aceasta problema si incearca sa o rezolve, nu insa si omul de afaceri, care vede altfel lucrurile.

Nina Rotari spune că de un an, de când au început să meargă camioanele mai mult pe drumul de lângă casa ei nu mai are liniște.

Fisuri au apărut și în casă.

Aceeași problemă o au și alți localnici.

Zgomotul este insuportabil, spun oamenii.

Deși sunt limitatoare plasate pe marginea drumului, acestea nu sunt respectate.

O soluție ar fi ca mașinile de mare tonaj să ocolească satul, spun localnicii.

Antreprenorul Petru Cazacu a refuzat să vorbească în fața camerei de luat vederi. Oricum, el afirmă că șoferii camioanelor respectă toate indicatoarele și nu vede o problemă că acestea circulă prin sat. Mai mult, el nu crede că mașinile ar fi cauza fisurilor apărute la casele oamenilor. Autoritățile locale spun că vor încerca să rezolve problema.

Sătenii din Bălăbănești susțin că, dacă problema nu va fi rezolvată, vor recurge la acțiuni de protest, una dintre care ar fi să blocheze drumul. 

Opinia ta contează. Comentează!