Deputații PSRM și Igor Dodon vor „schimbări rapide în garnitura guvernamentală”
Politic 5 noiembrie 2019, 20:30 | 1891

La doua zile dupa alegerile locale, socialistii isi propun schimbarea unor ministri din Guvernul Sandu. Deputatii PSRM si liderul informal al acestora, presedintele Igor Dodon, insista pe „schimbari cat mai rapide in garnitura guvernamentala”. Apelul a fost lansat dupa o intrunire a fractiunii parlamentare a PSRM cu seful statului. Serviciul de presa al Guvernului nu a comentat demersurile de remaniere a ministrilor.

În două comunicate de presă, plasate pe site-ul Partidului Socialiștilor și pe cel al Președinției, se arată că Igor Dodon a fost cel care a solicitat consultarea cu fracțiunea parlamentară a PSRM. Atât socialiștii, cât și liderul informal al lor, s-au arătat îngrijorați de - cităm - ”lipsa de eficiență a Guvernului și percepția tot mai negativă pe care o au cetățenii privind activitatea acestuia”.

Socialiștii mai spun că aceste subiecte vor fi analizate la Consiliul Republican al formațiunii politice, care va avea loc „în următoarea perioadă”, dar data exactă nu este precizată. În cadrul întrunirii vor fi luate „decizii politice potrivite pentru a susține un guvern care lucrează pentru cetățeni”, se mai menționează în comunicatul de presă al PSRM. Și în comunicatul Președinției este invocată „lipsa rezultatelor în domeniile economic și social, creșterea îngrijorătoare a criminalității și o reducere dramatică a siguranței cetățenilor”.

Am încercat să discutăm la telefon cu mai mulți lideri ai Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Platformei Demnitate și Adevăr, dar ei nu ne-au răspuns la apeluri. Nu a fost de găsit nici premierul Maia Sandu pentru a ne spune ce părere are despre demersul de a se face remanieri în Guvern. Iar consultantul Direcției comunicare și protocol a executivului Marina Nani ne-a spus că va reveni cu un comentariu, ceea ce nu s-a mai întâmplat. 

Opinia ta contează. Comentează!