06:29:34 24.04.2024
Stiri

Igor Dodon INSISTĂ pe remanieri în Guvern: „Se impun SCHIMBĂRI cât mai rapide”. Oficialul este îngrijorat și de „creșterea CRIMINALITĂȚII”

Politică 05.11.2019 13:10 Vizualizări4564 Autor: Ziarul National
Igor Dodon INSISTĂ pe remanieri în Guvern: „Se impun SCHIMBĂRI cât mai rapide”. Oficialul este îngrijorat și de „creșterea CRIMINALITĂȚII” Facebook


Președintele Igor Dodon continuă să critice activitatea Guvernului condus de Maia Sandu și a ajuns la concluzia, împreună cu fracțiunea PSRM din Parlament, că se impun de urgență remanieri în garnitura guvernamentală.

„Am participat astăzi la ședința fracțiunii PSRM. Am solicitat să am o consultare cu socialiștii pe mai multe subiecte care îngrijorează cetățenii: lipsa acțiunilor și a rezultatelor în domeniul economic și social, creșterea îngrijorătoare a criminalității și o reducere dramatică a siguranței cetățenilor, reformarea justiției și modul în care poate fi consolidată stabilitatea politică în țară. În primul rând, am cerut socialiștilor să inițieze și să insiste pe formarea cât mai rapidă cu Blocul „ACUM” a coalițiilor în teritoriu, inclusiv în Consiliul Municipal Chișinău. Ulterior, mi-am expus îngrijorările legate de nemulțumirea tot mai mare a cetățenilor față de activitatea Guvernului și am constatat împreună cu fracțiunea socialiștilor că se impun schimbări cât mai rapide în garnitura guvernamentală”, a menționat șeful statului, după întrevederea cu socialiștii din Parlament.

CITIȚI și Blocul „ACUM”, avertisment pentru Dodon și socialiști, după alegerile locale: „Dacă cineva crede că poate să forțeze nota... Șantajul NU trece”

De asemenea, președintele a discutat cu fracțiunea PSRM despre reforma justiției. „Am trecut în revistă problemele apărute în acest domeniu, care pun în pericol credibilitatea reformării justiției, respectiv modul în care s-a încercat de către unii reprezentanți politici din Guvern influențarea rezultatului Comisiei pentru selectarea procurorului general, dar și criticile aduse de Comisia de la Veneția conceptului de reformare a justiției.

Sunt derapaje care trebuie luate în serios și am cerut fracțiunii PSRM să sprijine Guvernul să le depășească și să nu permită sub nicio formă politizarea reformei justiției sau folosirea acestei reforme ca element de PR sau manipulare a societății. Urmează să am noi consultări pe aceste teme cu diferite categorii ale societății și să vin cu propuneri concrete pentru ca instituțiile statului să devină mai eficiente și să se ocupe prioritar de rezolvarea problemelor cetățenilor”, a mai adăugat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md