/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PL vrea o alianță în CMC între forțele proeuropene, după ce „a decăzut oferta lui Ceban pentru ACUM”

missing
05 noiembrie 2019, ora 17:38

Formațiunile politice proeuropene și unioniste, care au obținut mandate în Consiliul Municipal Chișinău, sunt îndemnate de Partidul Liberal să vină la dialog, pentru a forma o alianță majoritară proeuropeană în CMC.

Liberalii așteaptă un răspuns și de la Blocul ACUM, odată ce „a decăzut așa-zisa ofertă a lui Ceban de a oferi funcții în schimbul unei alianțe cu fracțiunea PSRM din CMC”.

,„Forțele proeuropene trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să-și asume angajamentul public pentru formarea unei coaliții majoritare în CMC. Acest lucru este absolut necesar pentru a debloca proiectele europene și a menține cursul european și românesc al dezvoltării capitalei. O asemenea majoritate nu poate fi constituită doar la nivel de intenții sau declarații, ci trebuie să fie una materializată într-un document-program și asumată de fiecare consilier semnatar”, argumentează liberalii într-un comunicat emis presei.

Precizăm că, după alegerile locale din 20 octombrie,  Partidul Liberal ar urma să obțină trei mandate de consilier în CMC, Blocul ACUM – 19, Partidul Democrat  – 2,  Partidul Unității Naționale – 1 și  Mișcarea Forța Nouă” – unu.

Reprezentanții Partidului Socialiștilor ar urma să ocupe 22 de fotolii în CMC, membrii Partidului Șor -2, iar Partidul Comuniștilor va avea un reprezentant în Consiliul Municipal Chișinău.

Andrei Năstase a declarat astăzi că  Blocul ACUM nu va face alianță cu Partidul Socialiștilor în CMC, dar a dat asigurări că reprezentanții Blocului ACUM vor susține „orice proiect în beneficiul chișinăuienilor”.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram