‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri14 apicultori din țară vor învăța cum se obține material genetic apicol calitativ

14 apicultori din țară vor învăța cum se obține material genetic apicol calitativ

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

14 apicultori din țară vor învăța de la specialiști din sector cum se obține materialul genetic apicol calitativ. Cursul va fi organizat de către Asociația Apicultorilor MoldApis cu suportul proiectului Agricultura Performantă în Moldova, în perioada noiembrie 2019 – iulie 2020 și va include atât ore teoretice, cât și practice.

„În prima etapă a proiectului „Dezvoltarea abilităților tinerilor apicultori în obținerea și utilizarea materialului genetic calitativ” a fost construit un laborator performant ce permite însămânțarea artificială a albinei. A doua etapă este etapa de instruire a apicultorilor. Va fi organizată câte o instruire pe lună și o lecție practică în luna mai. Apicultorii ce doresc să participe trebuie să dețină mai mult de 200 de familii de albine și 200 de nuclee. Totodată, vom ține cont de motivația beneficiarului descrisă în formularul de înregistrare. Scopul nostru este de a avea o acoperire națională, astfel, cereri de participare pot depune și apicultori din Transnistria”, a menționat Mihaela Grumeza, manager de proiect.

Apicultorii interesați să participe la curs trebuie să completeze formularul de pentru a se înregistra.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. vor învăța cum se obține materialul genetic apicol calitativ,apoi productia o vor cumpara cu 28 lei moldovenesti kg de miere poliflora si cea de – mai – miere de 35 lei.Bataie de joc de poporul moldovenesc………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›