Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.11.2019

Moldova participă la solemnitățile prilejuite de aniversarea a zecea a Parteneriatului Estic

Membrii Delegației Parlamentului Moldovei la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic Dumitru Alaiba - vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, și Igor Vremea - secretarul Comisiei juridice, numiri și imunități, participă la solemnitățile prilejuite de aniversarea a zecea a Parteneriatului Estic, care se desfășoară în aceste zile la Stockholm.

Evenimentul a fost inaugurat cu un seminar la nivel înalt moderat de către ministrul afacerilor externe al Suediei, Ann Linde, cu un discurs la tema noii viziuni politice asupra Parteneriatului Estic.

Au urmat discuții la subiectul ”Rolul Parlamentelor și parlamentarilor, dialog și pluralism”, moderate de speakerul suedez, Andreas Norlén.

De asemenea, au avut loc două panele de dezbateri ”După zece ani de Parteneriat Estic” și ”Viitorul Parteneriatului Estic și provocările care stau în față”.

Totodată, delegații au fost prezenți la un seminar organizat la Institutul Internațional Suedez, cu participarea miniștrilor de externe din Armenia și Ucraina.

Programul mai include o vizită și discuții la Agenția Suedeză pentru Dezvoltare Internațională (SIDA).

Parteneriatul Estic este o inițiativă comună a Uniunii Europene, statelor membre ale UE și a celor șase Parteneri est-europeni: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. În acest cadru, partenerii s-au angajat să aducă beneficii tangibile vieții cotidiene a cetățenilor din întreaga regiune, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus