(foto) Volvo LCP 2000 a setat un trend pentru crearea de mașini cu impact redus asupra mediului

Materiale reciclabile, emisii reduse și un consum mic de combustibil. Acestea sunt lucrurile la care toți producătorii auto se gândesc în prezent. În 1983, lucrurile stăteau cu totul altfel.

Foto: autoblog.md

Când Volvo Cars a lansat LCP 2000 (Light Component Project), un concept auto proiectat ținând cont de mediul înconjurător, acest model a fost primit cu rezerve într-o piață încă obsedată de putere și performanță. Dar, încă de atunci, suedezii știau că era o direcție bună. Și acum, după mai bine de treizeci de ani, angajamentul lor de a construi mașini care protejează nu numai oamenii, ci și mediul înconjurător, este mai puternic decât oricând.

Ideea pentru LCP s-a născut în 1979, în parte dintr-un studiu realizat pe mașinile electrice, pe care Volvo l-a făcut în 1976, condus de inginerul genial Rolf Mellde, și parțial pe un proiect numit Ellen, care a fost un studiu pe mașini mici, ultra ușoare. Scopul proiectului LCP a fost de a utiliza cele mai recente materiale și tehnologii pentru a proiecta o mașină inovatoare, cu emisii reduse, cu o eficiență mare din perspectiva consumului de combustibil, foarte sigură și pregătită de a ieși pe carosabil în anul 2000 – de unde și numele. Află mai multe detalii interesante din articolul complet de pe AutoBlog.MD


Pub