Grecia: Poliția elenă a descoperit 41 de migranți, toți vii, într-un camion frigorific

Poliţia elenă a descoperit, luni, 4 noiembrie, pe o autostradă din nordul Greciei, 41 de migranți ascunși într-un camion frigorific, informează Reuters.

Foto: Stavros Karipidis/Reuters

Migranții, majoritatea dintre ei afgani, nu erau răniți, a declarat un oficial al poliției, adăugând că sistemul de refrigerare nu era pornit.

Poliția a oprit camionul pe o autostradă din apropierea orașului Xanthi din nordul Greciei pentru o verificare de rutină. Şoferul a fost arestat şi a fost dus, împreună cu migranţii, la o secţie de poliţie aflată în apropiere pentru a fi identificaţi.

Grecia migranti / Sursa:Stavros Karipidis/Reuters

În prezent, Grecia se confruntă cu un flux de migranți în continuă creștere, din 2015, când peste un milion de oameni au traversat Grecia pentru a ajunge în Europa, din Turcia.

În acest moment, aproximativ 34.000 de refugiați și solicitanți de azil sunt deținuți în taberele din insulele Egee.

UNIMEDIA amintește că poliția britanică a descoperit pe 23 octombrie cadavrele a 39 de persoane, opt femei și 31 de bărbați, în interiorul unui camion provenit din Bulgaria, într-un parc industrial din estul Londrei.

Deseori, migranții aleg camioane frigorifice pentru a trece granițele, deoarece construcția lor face mai dificilă detectarea conținutului de către câini și scanerele de temperatură din punctele de control.


Pub