Deputat ACUM: Nu vedem necesitatea unei coaliții în Chișinău cu PSRM. Iată reacția lui Ceban

Unul dintre deputații Blocului ACUM, Alexandru Slusari, susține că „nu vede necesitatea coaliției în CMC cu PSRM” și nici de ce consilierii din bloc ar trebui să-și asume guvernarea municipiului împreună cu primarul ales, Ion Ceban.

Foto: anticoruptie.md

Alexandru Slusari a declarat, în cadrul emisiunii În Profunzime, că nu vede „necesitatea coaliției în CMC” cu primaru și consilierii din partea PSRM. „Nu văd cum ne putem asuma împreună cu Ceban guvernarea orașului”, a mai adăugat deputatul din Blocul ACUM.

Primarul ales, Ion Ceban, a rămas uimit de poziția lui Slusari, dar a dat asigurări că va discuta cu reprezentanții Blocului ACUM și va găsi soluții. „Nimeni nu mizează pe o coaliție oficială, poate fi o colaborare. Eu oricum mă voi descurca, pentru că ne-am descurcat și cu doar 17 consilieri. O să gestionez situația. Oamenii m-au votat pe mine și pe ei, ca să rezolvăm aceste probleme, mă voi descurca, nu voi da vina pe nimeni”, a subliniat Ceban.

UNIMEDIA amintește că în urma turului doi al alegerilor locale în capitală, candidatul PSRM, Ion Ceban, a câștigat cursa pentru șefia Primăriei, cu voturile a 52.39% dintre alegători. Ceban va avea 17 consilieri în CMC, iar pentru a asigura majoritatea, sunt necesari cel puțin 26 de consilieri.


Pub