Coasta atlantică a Franței a fost măturată de o furtună puternică
Externe 4 noiembrie 2019, 21:27 | 1115

Coasta atlantică a Franței a fost măturată de o furtună puternică însoțită de ploi abundente. Intemperia a lăsat în beznă mai bine de 100 de mii de case, a dat peste cap traficul rutier și cel feroviar. Furtuna a afectat și nordul Spaniei, dar și câteva regiuni din Italia.

„Amelie”, prima furtună de toamnă din Franţa, a lovit cu sălbăticie coasta atlantică. Vântul a suflat cu o intensitate de peste 160 de kilometri la oră și a provocat pagube materiale considerabile. A smuls zeci de copaci din rădăcini și a avariat mai multe locuințe. Viiturile formate în urma ploilor torențiale au inundat mai multe localități din sud-vestul ţării, iar aproximativ 140 de case au rămas fără curent electric.

Rafale de peste 100 de kilometri la oră au afectat și Țara Bascilor, unde mai multe regiuni au fost sub cod portocaliu de vreme rea. În Mallorca, o femeie de 37 de ani a murit după ce a fost lovită de un palmier pus la pământ de vântul puternic.

În regiunea Liguria, din Italia, zeci de familii au fost evacuate după ce puhoaiele le-au pătruns în locuințe. În câteva ore, a plouat cât pentru o lună, iar autoritățile locale spun că se confruntă cu cele mai grave inundații înregistrate în ultimii ani. 

Opinia ta contează. Comentează!