20:13:22 28.03.2024
Stiri

Deputat ACUM, după înfrângerea din Chișinău: „Trebuie să fim mai hotărâți în reformarea justiției, în lupta cu corupția și cu cei care vor să preia schemele fostei guvernări”

Politică 04.11.2019 10:11 Vizualizări1632 Autor: Ziarul National
Deputat ACUM, după înfrângerea din Chișinău: „Trebuie să fim mai hotărâți în reformarea justiției, în lupta cu corupția și cu cei care vor să preia schemele fostei guvernări”


Deputații din Blocul „ACUM” acceptă rezultatele alegerilor de la Primăria Chișinău, pierdute de Andrei Năstase, și spun că urmează să fie trase mai multe concluzii.

Radu Marian crede că, prin votul de ieri, Chișinăul a transmis două „mesaje clare”: „Trebuia să vorbim mai puțin despre (geo)politică și mai mult despre soluțiile concrete pentru oraș. În continuare, trebuie să fim mai hotărâți în reformarea justiției, în lupta cu corupția și cu cei care vor să preia schemele fostei guvernări”.

Totodată, deputatul Sergiu Litvinenco susține că cetățenii „tot timpul au dreptate”.

„Ceea ce transmit cetățenii trebuie analizat cu maximă diligență, trase concluziile de rigoare și acționat în consecință!”, a comentat Litvinenco pe Facebook.

Iar deputatul din fracțiunea Partidului Platforma Dreptate și Adevăr (PPDA), Igor Munteanu, afirmă că a crezut în victorie.

„Am avut cel mai bun candidat pentru alegerea primarului de Chișinău. Sorții au căzut însă strâmb dorinței noastre de a guverna altfel acest oraș. 52,39% versus 47,61%. Vom trage concluzii din această situație și factorii care-au creat-o și ne vom pregăti de viitoarele bătălii. Mai bine decât am făcut-o ieri. Mai aproape de cetățeni și de principiile pe care suntem obligați să le apărăm în continuare”, susține Munteanu.

Iar unul dintre finanțatorii PPDA, Alexandru Machedon, a ținut să-i felicite pe „partenerii de coaliție”, pentru că „au reușit imposibilul, au cucerit Cetatea Chișinău”.

Mai mult, acesta a sugerat că Ion Ceban a avut o campanie mai bună decât Andrei Năstase, care ar fi „pierdut contactul cu realitatea”.

„Ion Ceban, obiectiv ai avut o campanie mai bună, o campanie ca la carte. De mâine vei fi primarul tuturor, succes în managementul capitalei și soluționarea problemelor cetățenilor. Noi, cei care l-am votat pe Andrei Nastase, candidat ACUM, cu toții am primit un duș rece și am învățat încă o lecție. Nu poți obține victorii, dacă nu ai o strategie și tactică mai bună, dacă pierzi contactul cu realitatea și nu te adaptezi în timpul luptei! Sper foarte mult că noi, susținătorii blocului ACUM, ne vom mobiliza, vom învăța din greșeli și vom deveni mai eficienți. Bătăliile viitoare vor fi și mai dure, ușor nu vom scăpa”, a scris Machedon pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md