15:17:01 23.04.2024
Stiri

Liderul PD crede că Blocul „ACUM” s-ar face vinovat de pierderea CAPITALEI în favoarea socialiștilor. Filip a vorbit despre MOȚIUNEA de cenzură împotriva Guvernului Sandu și despre susținerea acesteia de către PSRM

Partide/Comunicate 04.11.2019 13:44 Vizualizări1909 Autor: Ziarul National
Liderul PD crede că Blocul „ACUM” s-ar face vinovat de pierderea CAPITALEI în favoarea socialiștilor. Filip a vorbit despre MOȚIUNEA de cenzură împotriva Guvernului Sandu și despre susținerea acesteia de către PSRM captură


Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, „regretă” că fotoliul de primar al capitalei a revenit candidatului de stânga, dar spune că de acest lucru s-ar face vinovați cei din Blocul „ACUM”, care au admis să se întâmple acest lucru pentru prima dată de la independență încoace.

„Blocul „ACUM” a reușit o performanță istorică – a dăruit capitala forțelor de stânga. Se întâmplă pentru prima dată de la independență încoace asta. Dacă nu au reușit să convingă alegătorul din municipiul Chișinău, atunci este un semnal foarte clar pentru „ACUM”. Se știe că Blocul „ACUM” nu a înaintat niciun proiect pentru cetățeni. Deși alegătorul din Chișinău este preponderent proeuropean, acesta a votat împotriva incompetenței Blocului „ACUM”. A fost un vot de blam pentru agresivitate, incompetență și lipsă de viziune. Cei din Blocul „ACUM” ar trebui să regândească strategia și atitudinea. Așteptările de la noul Guvern sunt foarte mari și nu e bine să fii ipocrit. Noi îi sfătuim să lase goana după răzbunare politică și să elaboreze un program de guvernare. Să nu ne mai vorbească de meritocrație, dar în același timp să fie promovați în funcții membri de partid, cumetri, nași. Repartizarea funcțiilor pe criterii politice nu le poți ascunde de oameni”, a declarat astăzi Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă.

Fostul premier nu crede că la următoarea ședință a Parlamentului, când va fi dezbătută moțiunea de cenzură înregistrată de PD, se va reuși demiterea Guvernului Sandu: „Nu acesta este scopul acestei moțiuni. Nu credem că PSRM va vota, pentru că sunt în aceeași coaliție. Scopul moțiunii este de a responsabiliza acest Guvern. Moțiunea a avut ca scop aducerea Guvernului în Parlament pentru a răspunde la mai multe întrebări pe care le avem”.

De asemenea, democratul s-a referit și la declarațiile liderilor Blocului „ACUM” și PSRM, care au cerut ca la nivel local să fie create majorități între aceste entități politice. „Se tot vorbește despre descentralizare, dar vedem că se dau indicații de la centru. Noi oferim mână liberă aleșilor locali să facă echipă cu cei care vor să facă schimbări în folosul oamenilor”.

Pavel Filip a făcut și un bilanț al alegerilor locale, care s-au finalizat ieri după cel de-al doilea tur de scrutin. „Suntem pe primul loc la capitolul primari – 262. Asta reprezintă 30% din numărul total de primari. La fel, avem în Parlament 30 de deputați. Aceste alegeri au demonstrat că PD reprezintă 30% din cetățenii R. Moldova”, a conchis Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md