18:17:24 19.04.2024
Stiri

Ceban, DEZAMĂGIT că Năstase nu l-a telefonat să-l felicite: „L-am SUNAT eu pe domnul Năstase, dar… De astăzi începe o nouă pagină în istoria Chișinăului”

Partide/Comunicate 04.11.2019 14:50 Vizualizări2834 Autor: Ziarul National
Ceban, DEZAMĂGIT că Năstase nu l-a telefonat să-l felicite: „L-am SUNAT eu pe domnul Năstase, dar… De astăzi începe o nouă pagină în istoria Chișinăului”


Primarul general ales al capitalei, Ion Ceban, susține că de astăzi „începe o nouă pagină în istoria Chișinăului” și că e determinat să pună în aplicare toate promisiunile electorale. De asemenea, acesta este dispus să împartă responsabilitatea administrării municipiului Chișinău cu Blocul „ACUM”, inclusiv prin acordarea a două funcții de viceprimar și tot atâtea de pretori.

„De astăzi începe o nouă pagină în istoria Chișinăului și eu îmi doresc să fie o istorie frumoasă, pozitivă. Oamenilor le spun mulțumesc pentru încrederea acordată și-i asigur că nu-i voi dezamăgi. Voi pune în aplicare programul meu electoral odată cu validarea mandatului. Eu vreau să fiu un primar al tuturor și voi fi. În momentul când îmi va fi validat mandatul, îmi voi suspenda calitatea de membru al PSRM, așa cum am zis anterior. Eu vin pentru a dezvolta orașul și suburbiile, dar nu pentru a spera la alte funcții”, a declarat astăzi Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul ales a mai adăugat că-și dorește să fie creată o majoritate „Pentru Chișinău” în Consiliul Municipal Chișinău. „Prima mea solicitare este către „ACUM”. Noi avem 22 de mandate și ei au 19. Îmi propun să divizăm responsabilitatea în mod egal. Astfel, le vom propune două funcții de viceprimar și cel puțin două de pretori. De asemenea, putem modifica în Parlament legislația, astfel încât să avem un președinte al CMC permanent. Campania electorală a trecut, acum e timpul să muncim”, a punctat acesta.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu contracandidatul său Andrei Năstase sau dacă cel din urmă l-a felicitat pentru victoria obținută ieri, Ion Ceban a spus că acest lucru nu s-a întâmplat.

„Nu. Am încercat eu să-l telefonez, dar nu mi-a răspuns. Asta e”, a conchis noul primar al capitalei.

De menționat că Andrei Năstase nu a făcut nicio declarație după ce a pierdut alegerile în fața lui Ion Ceban. Serviciul de presă al PPDA a anunțat că Năstase va organiza abia mâine o conferință de presă, în cadrul căreia va face totalurile alegerilor în care a fost implicat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md