Linkuri accesibilitate

România are un nou guvern condus de Ludovic Orban


Noul premier al României, liberalul Ludovic Orban în cursul dezbaterii din Parlament, București, 4 noiembrie 2019
Noul premier al României, liberalul Ludovic Orban în cursul dezbaterii din Parlament, București, 4 noiembrie 2019

Pentru noul cabinet liberal, au votat 240 de parlamentari.

Președintele Klaus Iohannis urmează să cheme noul guvern la Cotroceni, pentru semnarea mandatelor.

Lista guvernului Orban avea nevoie de 233 de voturi iar investirea sa stat sub semnul întrebării până în ultimul moment, după ce fostul partid de guvernământ, Partidul Social Democrat și Pro România anunțaseră că boicotează ședința de luni a Parlamentului. Șase parlamentari din partidul lui Victor Ponta (Pro România) au anunțat însă că susțin guvernul lui Orban la vot.

„Vreau să felicit parlamentarii USR, ALDE, PMP, UDMR și vreau să felicit în mod special parlamentarii care au decis, deși nu fac parte din niciuna din formațiunile politice care au anunțat că susțin acest guvern, care au decis să fie prezenți și să susțină învestirea guvernului. O mulțumire specială deputaților grupului minorităților naționale și garanția că tot ce am discutat rămâne bătut în cuie”, a spus Ludovic Orban, înaintea votului.

Mai multe, aici.

Noul guvern, format de liberali vine la putere după ce pe 10 octombrie, fostul guvern social-democrat, condus de Viorica Dăncilă a fost demis printr-o moțiune de cenzură și aceea trecută la limita de voturi ( 237 de deputați și senatori au inițiat moțiunea, iar 238 au votat pentru).

Citiți și live blog-ul de pe romania.europanlibera.org

XS
SM
MD
LG