(video) Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite, însă Lewis Hamilton al şaselea titlu de campion mondial

Lewis Hamilton este din nou campion mondial în Formula 1. A devenit al doilea cel mai titrat pilot din istorie. La Marele Premiu al Statelor Unite, Hamilton a sărbătorit al șaselea titlu mondial din carieră.

Putea să și câștige cursa, dar l-a lăsat pe colegul de la Mercedes, Valtteri Bottas, să îl depășească în ultimele tururi.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Hamilton avea nevoie doar de o clasare în primii opt. Acum, cu șase titluri mondiale, Hamilton a devenit al doilea cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1. Doar Michael Schumacher îl depășește – are șapte titluri.

Pe circuitul din Austin, podiumul a fost completat de Max Verstappen de la Red Bull Racing. Top cinci a fost completat de Charles Leclerc de la Ferrari, al cărui coleg Sebastian Vettel a suferit o avarie la suspensie şi a fost nevoit să abandoneze, dar şi Alex Albon care a pornit de pe ultima poziţie!

Pentru Valtteri Bottas aceasta a fost a şaptea victorie în carieră, a patra din acest sezon şi prima pe circuitul american. De asemenea, poziţionarea sa a marcat al 200-lea pole position pentru echipa Mercedes-AMG.

De cealaltă parte, pentru Lewis Hamilton a fost al optulea podium cucerit la Marele Premiu al Statelor Unite, devansând recordul stabilit anterior de Michael Schumacher.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/