(video) Începe revoluţia electrică! A început producţia noului VW ID.3 la uzina din Zwickau

Ofensiva electrică a companiei Volkswagen ia viteză. Chiar astăzi, 4 noiembrie 2019, a început oficial startul producţiei în serie a noului electromobil ID.3.

Prima mașină din noua generație de vehicule electrice a companiei – un ID.3 de culoare albă – a putut fi urmărit cum se asamblează şi de cancelarul federal Angela Merkel, care a fost prezentă la evenimentul grandios.

Vezi neapărat: FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul VW ID.3 – Reportaj Video AutoBlog.MD

https://www.youtube.com/watch?v=yoTGAl6DcpY

Grupul Volkswagen intenționează să vândă aproximativ 22 de milioane de EV-uri în întreaga lume până în 2028, ajutând astfel electromobilele să facă progresul pe piaţă. Zwickau are un rol esențial în acest plan: pentru prima dată, o mare uzină producătoare de maşini este transformată în totalitate în una dedicată e-mobilităţii, investițiile ajungând la 1.2 miliarde de euro.

Uzina din Zwickau este deja programată să producă aproximativ 100.000 de modele electrice anul viitor. Un an mai târziu, din 2021, deja până la 330.000 de EV-uri vor putea părăsi linia de asamblare în fiecare an, ceea ce o face cea mai mare și cea mai eficientă fabrică de electromobile din Europa, dar şi un punct de reper important în transformarea rețelei globale de producție a Volkswagen.

“Noul VW ID.3 va aduce o contribuție importantă la descoperirea e-mobilităţii. Acesta face ca mobilitatea individuală curată să fie accesibilă pentru milioane de oameni și reprezintă un punct de reper pentru compania noastră pe drumul către a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050”, a declarat Herbert Diess, directorul grupului VW, la ceremonia din Zwickau.

Noul VW ID.3 este realizat pe baza noii arhitecturi MEB. Aceasta este o platformă electrică, care oferă toate posibilitățile oferite de mobilitatea electrică. În consecință, ID.3 are o autonomie decentă, un interior foarte spațios și o manevrabilitate foarte dinamică.

Versiunea de bază are un preț de sub 30.000 de euro în Germania. ID.3 va fi lansat aproape simultan pe piețele din toată Europa în vara anului 2020. Peste 35.000 de clienți internaționali au rezervat deja un ID.3 și au plătit un depozit de pre-rezervare.

ID.3 stabilește noi repere în ceea ce privește sustenabilitatea: producția-i este realizată fără emisii de CO2, ceea ce înseamnă că mașina este livrată clienților cu o amprentă neutră de carbon. Energia verde este utilizată exclusiv în producția de celule de baterii cu consum energetic pentru ID.3, de exemplu. Emisiile din întregul proces de producție care sunt în prezent inevitabile sunt compensate, printre altele prin investiții în proiectul climatic “Katingan Mataya Forest Protection” pe insula indoneziană Borneo.

https://www.youtube.com/watch?v=Ksa33uWXH8o

Odată cu transformarea pe etape a uzinei VW din Zwickau, Volkswagen convertește pe deplin o uzină mare de producție de mașini în una pentru mobilitate electrică pentru prima dată. În conversie se investesc aproximativ 1.2 miliarde de euro. În etapa de extindere finală din 2021, în Zwickau vor fi construite concomitent șase modele pe baza platformei MEB de la trei mărci ale VW Group.

Măsurile de calificare pregătesc toți cei 8.000 de angajați pentru producția de EV-uri și pentru a lucra cu tehnologii de înaltă tensiune. În total, echipa din Zwickau vor finaliza aproximativ 13.000 de zile de pregătire până la sfârșitul anului 2020, asigurând astfel locuri de muncă viitoare.

“Noul ID.3 este o mașină înalt tehnologizată care provine dintr-o uzină înalt tehnologizată. Cu aproximativ 1.700 de roboți, sisteme de transport fără pilot și procese de fabricație complet automatizate, Zwickau oferă o perspectivă contemporană asupra formei producției de EV-uri cu volum mare spre viitor. În cele din urmă, însă, oamenii sunt cei care construiesc mașinile şi ei sunt cheia succesului”, a comentat Thomas Ulbrich, membru al consiliului mărcii Volkswagen pentru e-mobilitate.

Cu intrarea sa hotărâtă în e-mobilitate, Volkswagen contribuie în mod important la protecția climei și creează astfel perspective pe termen lung pentru aproximativ 100.000 de angajați la fabricile sale din Germania.

“Germania trebuie să conducă la schimbare și să obțină competențe pe întregul lanț de valoare al mobilității electrice. De aceea, producem EV-uri în Germania și, în același timp, am luat decizia de a dezvolta și fabrica atât motoare electrice, precum și celule și sisteme de baterii. Un grup puternic pentru EV-uri va apărea în Germania în următorii ani”, a mai adăugat Herbert Diess.

În afară de producţia din fabrica din oraşul Zwickau, fabricile de componente din Brunswick, Kassel, Salzgitter şi Wolfsburg de asemenea sunt implicate și în producția noului ID.3. Acestea se ocupă de componente cheie precum motoarele electrice sau sistemele cu baterii.

Instalațiile de producție de automobile din Emden și Hanovra sunt programate şi ele să înceapă producţia de vehicule electrice, dar începând abia cu anul 2022. Mai mult, VW Groupe cooperează și cu Northvolt pentru a înființa o mega uzină producătoare de baterii în Salzgitter.

Află mai multe detalii interesante şi curiozităţi din broşura ataşată.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/