(video) Premieră: Noul Skoda Kamiq GT – al şaselea SUV al mărcii

După cum a promis, Skoda a prezentat astăzi, în 4 noiembrie 2019, noul său SUV numit Kamiq GT. Devine al şaselea model (al doilea SUV coupe) din această linie de produse a mărcii după Kodiaq, Kodiaq GT, Karoq (există şi în variantă cu ampatament alungit pentru China), Kamiq (model european) şi Kamiq (model chinez).

Skoda poziţionează noul produs ca o variantă coupe a Kamiq-ului chinez, deşi complet diferită îi este faţa şi spatele, iar interiorul a devenit mai bogat în dotări şi mai calitativ în ce priveşte materialele folosite.

Modelul cu o caroserie în stil coupe are o lungime de 4.409 mm și o înălțime de 1.606 mm, fiind cu 19 mm mai lung decât un Kamiq local. Lăţimea de 1.781 mm și ampatamentul de 2.610 mm au rămas neschimbate. Acest lucru face ca SUV-ul de oraş, compact pe exterior, să ofere un interior remarcabil de generos.

Multe caracteristici stilistice amintesc de conceptul emoţional Vision GT, prin care Skoda a demonstrat un preview despre cum ar putea arăta cel de-al cincilea SUV al său pentru piața chineză. Liniile proaspete și expresive sunt rezultatul colaborării dintre proiectanții întreprinderii comune SAIC ŠKODA din China și echipa de design Skoda din Republica Cehă.

Forma grilei radiatorului, dar şi a blocurilor optice LED (cu lumini de zi LED), au fost făcute cu inspiraţie de la noua generaţie Octavia. Pe noul hayon şi-a făcut apariţia un spoiler în partea superioară, dar şi o parte din stopurile LED. Geamurile au parţial o ramă cromată şi aceasta este făcută să contrasteze cu railings-urile argintii de pe acoperiş. Pe partea de jante, Skoda spune că va oferi standard unele negre de 17 inci.

Pentru o mai mare personalizare se va oferi posibilitatea de a finisa caroseria şi acoperişul cu două vopsele diferite. Acest lucru este o opţiune, precum şi acoperişul panoramic. Barele de protecţie conţin nişte pseudo prize de aer generoase, un splitter şi un difuzor, precum şi inserţii cromate, toate menite să-l facă mai atrăgător în ochii clienţilor.

Paleta de culori va fi compusă şi din nuanţa exclusivă Modern Gold.

Datorită culorilor, materialelor și suprafețelor atent selecționate, interiorul modern al noului Kamiq GT oferă un amestec excelent de un aspect de SUV robust și o atmosferă aerisită, sportivă și dinamică. Panoului de bord i s-a oferit o bordură cu efect metalizat periat care se întinde pe întreaga lățime. Emblema GT de pe partea pasagerului iese în evidență ca un detaliu exclusiv de design, care se potrivește cu culoarea caroseriei respective și oferă un accent vizual atractivă.

Șoferul și pasagerul din față se vor putea deplasa în nişte scaune sportive şi profilate, cu tetiere integrate. Un logo GT brodat pe tetiere, dungi orizontale și cusături decorative exclusive consolidează în plus aspectul dinamic al interiorului. În mod adecvat, mașina dispune de un volan multifuncțional, care permite operarea rapidă și fiabilă a funcțiilor importante.

În echipare de bază va exista deja un sistem multimedia cu ecran de 8 inci şi suport al interfeţelor Apple CarPlay şi Android Auto, sistem de climatizare, sistem KESSY, etc.

La fel ca şi localul Kamiq obişnuit, noul crossover se bazează pe platforma PQ25 a liftback-ului Rapid. Pentru comparaţie, modelul omonim pentru Europa este construit pe arhitectura MQB.

Pe partea de motoare, aflaţi că poate fi dotat cu două la alegere: cel de bază va fi o unitate natural aspirată de 1.6 litri (111 CP/145 Nm), iar cel superior un benzinar turbo de 1.2 litri cu 116 CP/175 Nm. Transmisia va putea fi una manuală (5 sau 6 trepte) sau un DSG cu şapte trepte. Tracţiunea este doar pe puntea din faţă.

Noul Skoda Kamiq GT este un model destinat exclusiv pentru piaţa din China, însă cine ştie care vor fi planurile cehilor pe viitor…

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/