(video) Maia Sandu a votat pentru un oraș „mai drag”: Sper să putem continua efortul de curățare a statului de elemente corupte

Prim-ministra Maia Sandu s-a prezentat la secția de vot singură, fără pază, în această dimineață, pentru a vota în cadrul celui de-al doilea scrutin al alegerilor locale în municipiul Chișinău. Oficiala a declarat că a votat pentru a continua efortul de curățare a statului de corupție, precum și pentru a avea un oraș mai frumos și mai drag, cu apă curată și aer curat.

„Probleme sunt foarte multe, dar sper că vom putea continua efortul de curățare a instituțiilor de elemente corupte, de oameni iresponsabili, care au delapidat averile publice, care au creat problemele existente. Îmi doresc în primul rând să avem oameni onești aleși azi, oameni curajoși, care să spargă toate schemele de corupție și care știu și pot rezolva problemele cu care se confruntă cetățenii. Am votat pentru ca să putem continua efortul dificil, dar absolut necesar de curățare a statului”, a declarat Maia Sandu.

Șefa Guvernului vrea un oraș mai frumos, cu parcări, drumuri bune și aer curat. „Îmi doresc să se rezolve problemele principale și să am siguranța că bugetul municipiului Chișinău e folosit corect, în interesul cetățenilor, să avem investiții serioase pentru a putea rezolva probleme care țin și de amenajarea parcărilor, și de reparația drumurilor. Doresc să avem proiecte care să facă orașul nostru mai frumos, să ne fie drag de acest oraș, să rezolvăm neapărat problema Stației de epurare și să avem și stații de pre-epurare, ca să avem și apă și aer curat”, a punctat Maia Sandu.

În ceea ce privește moțiunea de cenzură, înaintată de Partidul Democrat, prim-ministra a dat asigurări că este pregătită să răspundă la toate întrebările deputaților: „Sunt gata să discutăm cu argumentele pe față”.

Maia Sandu a răspuns și la declarațiile președintelui, vizavi de așteptările cetățenilor față de actuala guvernare: „Cred că cetățenii îl telefonează și îl întreabă ce s-a întâmplat în acești 3 ani, de când este președinte. Îl sfătui să citească proiectul Legii bugetului 2020 și va găsi răspunsuri la întrebările pe care le formulează, dar cel mai important e să ne asigurăm că banii publici nu se scurg în buzunarele cuiva”.

UNIMEDIA reamintește că Andrei Năstase, din partea Blocului ACUM, și Ion Ceban, din partea PSRM, vor lupta, astăzi, pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. La al doilea tur al alegerilor locale, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.


Pub