(video) Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a votat: „Dragi chișinăuieni, nu călcați pe aceeași greblă”

Președintele Igor Dodon a și-a exprimat votul, împreună cu soția sa, Galina. În fața presei, Igor Dodon a transmit un mesaj către alegători și a făcut câteva declarații despre viitorul coaliției de guvrnare, dând de înțeles că lucrurile se vor schimba „de săptămâna viitoare”.

Președintele i-a îndemnat pe alegători să fie activi.

Igor Dodon a ținut să transmită un mesaj, în special pentru chișinăuieni: „Nu va veni Moscova, Bucureștiul, Bruxellesul sau Kievul să facă odrine în Chișinău. Aici ordine vom face noi, profesioniștii, oamenii care știu ce trebuie de făcut. Vreau să vă îndemn: nu călcați pe aceeași greblă pe care am călcat toți împreună, pentru că, deseori se votează răul cel mai mic sau se votează geopolitic, însă capitala are nevoie de un profesionist, indiferent de culoarea politică.”

Igor Dodon a făcut declarații despre viitorul coaliției de guvernare, dând de înțeles că lucrurile se vor schimba. „Noi am susținut acest Guvern. Lucrurile se pot schimba săptămâna viitoare, pentru că s-au trecut niște limite în această campanie, din partea unor parteneri. Scenarii sunt două: sau va fi coaliție, sau nu va fi coaliție”, a spus președintele.

Anterior, șeful statului a spus că nu se va accepta o coaliție națională cu alte partide, decât Blocul ACUM. Astfel, în cazul în care actuala majoritate parlamentară se va rupe, singura soluție ar fi alegerile legislative anticipate. Igor Dodon și-a exprimat speranța că actuala majoritate va rezista, menționând însă necesitatea unei eventuale „reformatări”. Președintele țării a evitat să spună la ce exact se referă, pentru a „nu influența campania electorală”.

Galina Dodon a evitat, astăzi, să facă declarații pentru presă.

Igor Dodon / Sursa:UNIMEDIA
Igor Dodon / Sursa:UNIMEDIA
Igor Dodon / Sursa:UNIMEDIA
Igor Dodon / Sursa:UNIMEDIA
Igor Dodon / Sursa:UNIMEDIA
Igor Dodon / Sursa:UNIMEDIA

Astăzi, 3 noiembrie, are loc cel de-al II-lea tur al alegerilor locale generale, urmează a fi aleși 384 de primari, în localitățile unde candidații nu au reușit să acumuleze numărul necesar de voturi în primul tur al alegerilor din 20 octombrie.

Aici puteți urmări evenimentele acestui scrutin în live-text.

Secțiile de vot s-au deschis la ora 7:00 și vor fi deschise pana la ora 21:00.


Pub