(video) Tauber acuză ACUM de „intimidare” a alegătorilor din Peresecina. Litvinenco: „Tauber se plânge că guvernarea nu îi permite să corupă alegătorii”

Deputata partidului ȘOR susține că forțele de ordine, la comanda blocului ACUM, ar intimida alegătorii din Peresecina. Drept reacție, deputatul Blocului ACUM a scris că „Tauber se plânge că guvernarea nu îi permite să corupă alegătorii și să facă agitație electorală în ziua votului”.

Potrivit vicepreședintei Partidului „ȘOR”Marina Tauber, alegătorii din satul Peresecina sunt intimidați. Ea acuză „reprezentanții organelor de forță” că ar influența aceste intimidări și „din păcate (aceiași reprezentanți ai organelor de forță) și-au pierdut din verticalitate și acționează la comanda politică a actualei guvernări”.

Marina Tauber a adus o serie de acuzații Blocului ACUM, precum că „în toate etapele procesului electoral” ar fi folosit resursele administrative „iar în localitățile în care au pierdut, încearcă din toate puterile să conteste victoria noastră.

„La Peresecina de dimineață acționează grupuri de desant a organelor de forță, începând cu simpli polițiști până la lucrătorii operativi din comisariate, lucrători operativi din comisariate, ofițeri și conducători a organelor de anchetă, precum și angajați de rang înalt din SIS. Aceste persoane îmbrăcați în general în haine civile circulă prin sat, practic fără să se ascundă, acostează cetățeni, speriindu-i și cerându-le să nu voteze candidatul patridului „ȘOR”. De fapt, acțiunile operative ale poliției au început încă acum câteva zile, când poliția a reținut în plină stradă reprezentanții și agitatorii noștri și i-a dus la Orhei pentru a fi supuși unor interogatorii nemotivate”, a declarant Marina Tauber.

Mai mult, deputata a menționat că „Reprezentanții forțelor de ordine trimiși în sat de actuala guvernare, au trecut la presiuni și amenințări împotriva oamenilor simpli – alegătorilor. Îi vizitează acasă, îi „vânează” pe străzi și îi „filtrează” la intrarea în secțiile de votare. O astfel de obrăznicie și fărădelege din partea reprezentanților puterii în ziua alegerilor nu a mai fost întâlnită în istoria Republicii Moldova”.

Tauber a ținut să anunțe că Partidul ȘOR a transmis sesizările de rigoare organelor abilitate și nu a exclus probabilitatea ca formațiunea să ceară anularea scrutinului.

În același timp, deputatul din partea Blocului ACUM a reacționat la declarațiile Marine Tauber într-un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Asta e tare – Tauber se plânge că guvernarea nu îi permite să corupă alegătorii și să facă agitație electorală în ziua votului. Asta ar reprezenta, în viziunea acestia, utilizarea resurselor administrative”.

Nu este prima oară când partidul „ȘOR” acuză Blocul ACUM de corupere elctorală. Amintim că la alegerile din luna februaria, 2019, partidul „ȘOR” a depus o contestație la CEC în care acuză reprezentanții Blocului ACUM de corupere a alegătorilor a alegătorilor în circumscripția nr.50, din Vest.


Pub