Detalii despre polițistul beat care a accidentat o mașină: Este angajat al IP Ciocana și riscă să rămână fără permis și fără funcție

Polițistul filmat în timp ce conducea mașina beat și a lovit un alt automobil este angajat al Inspectoratului de Poliție Ciocana, din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău. Pe numele lui a fost pornit un proces penal, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă să rămână fără permisul de conducere, dar și fără funcție.

Foto: captura foto

Inspectoratul General al Poliției a venit cu detalii pe marginea cazului filmat la 2 noiembrie, de către cetățeanul Sergiu Negară.

După ce au fost informați despre accidentul produs, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției documentare accidente rutiere și al Inspectoratului Național de Patrulare, pentru a stabili circumstanțele.

Oamenii legii au stabilt că automobilul Nisan Micra a acidentat un automobil ce era parcat înt-o curte de pe str. M. Drăgan, iar unitatea de transport era condusă de un angajat al Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în vârstă de 39 ani.

În urma testării cu aparatul etilotest a poliţistului, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițistul a fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru recoltarea de probe biologice.

IGP a inițiat o anchetă de serviciu pe acest caz, iar polițistul riscă să fie cercetat penal și s-a rămână fără permisul de conducere, dar și fără funcție.

UNIMEDIA amintește că un polițist beat a fost filmat în timp ce conducea propriul automobil, pe una din străzile capitalei. Acesta a tamponat o mașină parcată și a plecat mai departe, însă a fost oprit de un alt șofer, care a anunțat poliția și a făcut publice imaginile video.


Pub