Scoțienii ar putea avea un nou referendum pentru independență în 2020

Prim-ministra scoțiană, Nicola Sturgeon a declarat sâmbătă, la un miting în Glasgow că intenționază să desfășoare un nou referendum pentru independența Scoției în 2020, relatează The Guardian.

Foto: https://www.thescottishsun.co.uk/

Nicola Sturgeon i-a îndemnat pe susținători să-și „continue mai departe treaba” de a asigura un nou referendum de independență, întrucât partidele conservatoare și laburiste își întăresc poziția de a acorda putere Holyrood-ului de a organiza al doilea scrutin, înainte de o campanie electorală scoțiană care promite să fie dominată din nou prin constituție.

La un miting la Glasgow, sâmbătă după-amiază, primul ministru și liderul partidului național scoțian au descris viitoarele alegeri generale drept „cel mai important lucru cu care s-a confruntat Scoția în vremurile noastre”.

Ea le-a spus miilor de suporteri care susțin independența „să ne asigurăm că îi convingem pe toți cei pe care îi cunoaștem să iasă la 12 decembrie și să trimită cel mai mare, cel mai tare și mai răsunător mesaj către Westminster, că este timpul ca Scoția să își aleagă propriul viitor”.

Sturgeon intenționează să organizeze un al doilea referendum pentru independență în 2020, în centrul campaniei partidului său, și a confirmat vineri că va solicita guvernului de la Westminster să transfere puterile în acest sens, indiferent de rezultatul alegerilor, până la sfârșitul anului.

Ea a promis că, dacă scoțienii ar vota în decembrie „pentru a scăpa de haosul, împărțirea și mizeria Brexit”, atunci va conduce țara la un referendum de independență anul viitor.


Pub