„Va fi sau nu va fi coaliția?” – ce răspund Igor Dodon și Maia Sandu

Turul doi al alegerilor locale generale de astăzi pare a fi decisiv pentru coaliția de guvernare formată din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM.

Foto: UNIMEDIA

Cel puțin asta lasă să se înțeleagă președintele țării Igor Dodon, dar și prim-ministra Maia Sandu.

Întrebați de presă ce se va întâmpla cu majoritatea parlamentară după 3 noiembrie 2019, cei doi oficiali au spus că au multe de discutat, înainte de a lua o decizie clară.

„Eu îmi doresc ca această majoritate parlamentară să-și continue activitatea, noi am susținut această majoritate și acest Guvern. Lucrurile se pot schimba, evident, săptămâna viitoare, pentru că s-au întrecut unele limite în această campanie”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că scenariile ce urmează sunt două – „va fi sau nu va fi această coaliție”, refuzând să ofere detalii, pentru „a nu influența votul cetățenilor”. Anterior însă, Igor Dodon a spus că, în actualul Parlament, PSRM nu va face majoritate cu alte partide decât Blocul ACUM, iar o eventuală rupere a actualei alianțe ar duce, în mod inevitabil, la alegeri legislative anticipate.

La rândul său, prim-ministra Maia Sandu, spune că, după scrutinul de astăzi, liderii majorității vor discuta despre viitorul acesteia.

„O să avem tot timpul să discutăm aceste lucruri, inclusiv despre moțiunea de cenzură (n.n. depusă la Parlament de către PDM), la care voi merge și voi da răspunsurile solicitate, pentru că unii oameni se pare că sunt deranjați de eforturile noastre de eliminare a corupției din sistem. Sunt gata să discutăm și să apărăm ceea pe ce insistă Guvernul”, a spus copreședinta Blocului ACUM, Maia Sandu.

Totodată, șefa Executivului a declarat că eforturile cabinetului de miniștri se vor face simțite odată cu aprobarea bugetului pentru anul ce urmează, în care sunt prevăzute majorări de salarii, indemnizații și compensații.


Pub