Scandal electoral în satul Peresecina
Politic 3 noiembrie 2019, 22:18 | 9988

Mai mulți locuitori ai satului Peresecina din raionul Orhei afirmă că oamenii sunt manipulați ca să voteze pentru candidatul Partidului Șor. Ei spun că în sat au fost aduși în mod organizat reprezentanți ai partidului, care au umblat din poartă în poartă și le-au spus oamenilor pentru cine să-și dea votul. Pe de altă parte, vicepreședintele Partidului Șor, Marina Tauber, a venit cu acuzații în adresa poliției și a instituțiilor de forță că s-ar fi implicat în mod brutal în procesul de votare din Peresecina.

Acest localnic ne-a povestit că de dimineață în sat au venit autobuze și microbuze din Orhei din partea Partidului Șor.

Bărbatul spune că aceleași persoane au făcut agitație electorală în timplu campaniei electorale pentru candidatul Partidului Șor.

La scurt timp, pe o stradă din localitate am întâlnit câteva femei din acest grup. Am încercat să discutăm cu ele.

Iar alta ne-a răspuns agresiv și a negat că ar face parte din grupul organizat de susținători.

Am mers la o altă secție de votare. Acolo i-am întâlnit pe alți săteni care ne-au spus că au sesizat și poliția în acest sens.

Mai mult. Oamenii ne-au mărturisit că unii au recunoscut că sunt aduși organizat și că sunt plătiți pentru a face agitație.

Acest detaliu reiese și dintr-o înregistrare video a unui localnic din Peresecina.

În alt filmuleț femeia susține însă că doar se plimbă prin această localitate.

Am mers la sectorul de poliție din localitate. Acolo am găsit un singur polițist, iar cel care a întocmit procesul verbal era plecat în teritoriu pentru a documenta cazul.

Pe de altă parte, vicepreședintele Partidului Șor, Marina Tauber a venit cu acuzații în adresa poliției și a instituțiilor de forță că s-ar fi implicat în mod brutal în procesul de votare din satul Peresecina din raionul Orhei.

Deocamdată, autoritățile nu au venit cu o reacție la acuzațiile aduse de Marina Tauber. În satul Peresecina în turul doi al alegerilor locale concurează Victor Perțu din partea Partidului „Șor" și Valentina Buzu, din partea Blocului ACUM. 

Opinia ta contează. Comentează!