11:07:10 18.04.2024
Stiri

Maia Sandu își dorește primari „onești” care să „spargă schemele de corupție”, iar Greceanîi a votat pentru „un gospodar adevărat”. Dodon: „În Chișinău, vom face noi ordine”

Politică 03.11.2019 11:36 Vizualizări1220 Autor: Ziarul National
Maia Sandu își dorește primari „onești” care să „spargă schemele de corupție”, iar Greceanîi a votat pentru „un gospodar adevărat”. Dodon: „În Chișinău, vom face noi ordine”


Premierul Maia Sandu, spicherul Zinaida Greceanîi și președintele Igor Dodon au mers astăzi la urne în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale și îndeamnă într-un glas cetățenii să iasă masiv la vot pentru a-și alege primarii.

Maia Sandu își dorește ca astăzi să câștige funcțiile de primari „oameni onești, curajoși și profesioniști”, care să „spargă schemele de corupție”.

„Sper să continuăm efortul de curățare a instituțiilor de la nivel central și local de elemente corupte, de oameni iresponsabili, care au creat problemele cu care se confruntă oamenii”, a spus premierul.

Totodată, Maia Sandu își dorește un primar la Chișinău care să amenajeze parcări, să repare durabil drumurile, să implementeze proiecte care să facă orașul mai frumos și să rezolve problema de la Stația de epurare, inclusiv prin impunerea întreprinderilor să aibă stații proprii de preepurare, așa cum prevede legea, pentru a avea apă și aer curate în capitală.



La rândul său, Zinaida Greceanîi a votat pentru „un adevărat gospodar”, care să „nu facă geopolitică” la Primăria Chișinău, dar să rezolve problemele capitalei din prima zi de mandat, cum ar fi străzi curate și parcuri amenajate.

„Foarte mult sper că viitorul primar va fi pentru un mandat de patru ani și nu pentru un an”, a spus Greceanîi, îndemnând lumea să iasă la vot, pentru a nu avea întrebări după ziua de astăzi: „De ce avem ceea ce avem”.

Aceasta l-a înțepat pe contracandidatul colegului său de partid, pentru că și-ar fi permis în campaniei „lucruri agresive și murdare, pentru că nu avea un program concret”.



Președintele Igor Dodon a îndemnat chișinăuenii „să nu calce pe aceeași greblă”, așa cum s-a întâmplat în ultimii 15 ani în capitală, când s-a votat „geopolitic”, ca să „nu vina ciuma de nu știu ce culoare”, adică „nu pentru cineva, dar împotriva cuiva”.

„Nu va veni Moscova, Bucureștiul, Bruxellesul sau Kievul să facă ordine la noi în Chișinău. În Chișinău, vom face noi ordine, profesioniștii, oamenii care știu ce trebuie de făcut în capitală”, a spus Dodon.

Șeful statului a îndemnat locuitorii capitalei „să nu aleagă isterica” și să voteze „cu rațiune și înțelepciune”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md