13:55:40 18.04.2024
Stiri

Echipa „Promo-LEX”, urmărită de o mașină suspectă, la Dondușeni. Un candidat la funcția de primar, agitație electorală la secția de vot

Social 03.11.2019 15:19 Vizualizări1548 Autor: Ziarul National
Echipa „Promo-LEX”, urmărită de o mașină suspectă, la Dondușeni. Un candidat la funcția de primar, agitație electorală la secția de vot


Observatorii Asociației „Promo-LEX” au raportat, până la amiază, 88 de incidente la secțiile electorale.

Cele mai multe cazuri se referă la prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 de metri (13), prezența materialelor de publicitate, afișaje, panouri electorale din raza secției de votare (10), deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri (8), urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale (7) etc.

Un caz ciudat a fost notat în localitatea Frasin din Dondușeni, unde observatorii echipei mobile a „Promo-LEX” au fost urmăriți de către persoane neidentificate. În momentul când echipa mobilă efectua vizita în comuna Frasin, aceasta era urmărită de un microbuz „VW Crafter” (MLN 754) , în care se aflau trei bărbați. Bărbatul care se afla la volan a făcut poze automobilului în care se afla echipa mobilă, după care a telefonat cuiva. Peste 30 de minute, mașina care urmărea echipa mobilă a fost observată în preajma unei secții de vot din acea localitate.

Șeful Misiunii de Observare a alegerilor de la „Promo-LEX”, Pavel Postică, a declarat că, în acest moment, nu se cunoaște identitatea celor care au urmărit echipa mobilă a asociației.

În satul Dereneu de la Călărași, observatorii l-au văzut lângă secția electorală pe un candidat la funcția de primar al localității făcând agitație electorală.

Totodată, la o secție de vot din sectorul Botanica al Chișinăului, a fost înregistrat faptul că la domiciliul unui alegător apăreau câteva persoane care nu locuiesc de fapt acolo.

Mai multe incidente de la alegerile din 3 noiembrie găsiți AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md