11:19:25 25.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” reclamă încălcări grave în procesul de vot de la Peresecina și nu exclude că va cere ANULAREA scrutinului: „Poliția nu le permite locuitorilor să voteze”

Partide/Comunicate 03.11.2019 18:30 Vizualizări1272 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” reclamă încălcări grave în procesul de vot de la Peresecina și nu exclude că va cere ANULAREA scrutinului: „Poliția nu le permite locuitorilor să voteze” captură


„Poliția și organele de forță se implică în mod brutal în procesul de votare din satul Peresecina, raionul Orhei, acolo unde în turul doi concurează reprezentantul Partidului „ȘOR” și un candidat al Blocului „ACUM”. Oamenii sunt intimidați și amenințați, polițiștii umblă pe străzi și se fac presiuni”, a declarat într-o conferință de presă vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Potrivit Marinei Tuber, Ministerul de Interne condus de Andrei Năstase, dar și reprezentanții altor structuri au trimis un adevărat desant la Peresecina.

„La Peresecina, din primele ore ale dimineții, acționează grupuri de desant ale organelor de forță, începând cu simpli polițiști până la lucrătorii operativi din comisariate, ofițeri și conducători ai organelor de anchetă, precum și angajați de rang înalt și colaboratori ai SIS. Aceste persoane, îmbrăcate în haine civile, circulă prin sat practic fără să se ascundă, acostează cetățeni, speriindu-i și cerându-le să nu voteze candidatul Partidului „ȘOR”. De fapt, acțiunile operative ale poliției au început încă acum câteva zile, când poliția a reținut în plină stradă reprezentanții și agitatorii noștri și i-a dus la Orhei pentru a fi supuși unor interogatorii nemotivate”, a declarant Marina Tauber.

Ea a menționat că astfel de încălcări au fost înregistrate și în alte localități unde candidații Partidului „ȘOR” concurează în turul doi, inclusiv Taraclia, localitatea Clișova, Orhei, Ghiduleni, Rezina etc.

„Reprezentanții forțelor de ordine trimiși în sat de actuala guvernare, au trecut la presiuni și amenințări împotriva oamenilor simpli – alegătorilor. Îi vizitează acasă, îi „vânează” pe străzi și îi „filtrează” la intrarea în secțiile de votare. O astfel de obrăznicie și fărădelege din partea reprezentanților puterii în ziua alegerilor nu a mai fost întâlnită în istoria R. Moldova”, a menționat Marina Tauber.

Tauber a anunțat că Partidul „ȘOR” a transmis sesizările de rigoare organelor abilitate și nu a exclus probabilitatea ca formațiunea să ceară anularea scrutinului. „Declarăm, oficial, că o astfel de ingerință a organelor de forță în favoarea unuia dintre concurenții electorali, și anume în favoarea candidatului puterii, reprezintă o amenințare pentru validarea alegerilor locale în Peresecina, din cauza încălcărilor grave”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md