/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ La alegeri ca la petrecere! La Trușeni oamenii au votat pe ritmul muzicii

03 noiembrie 2019, ora 21:37

La vot, pe ritmuri muzicale. Pentru a atrage un număr mai mare de alegători, o secție din comuna Trușeni, unde primarul nu a fost ales din primul tur, a apelat la muzică. În cazul unora metoda a funcționat. Totuși, mai multă agitație a fost la un bar din localitate.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „În comuna Trușeni sunt patru secții de votare. La acestea sunt așteptate circa 8000 de persoane. Iar pentru a înveseli nițel atmosfera, la una din ele, oamenii sunt așteptați cu muzică și voie bună”.

-„Ce părere aveți despre muzica? buna. Muzica v-a atras? Ne atrage”

-„Muzica e bună pentru toți, dar cred că-i prea jalnică. Trebuie mai veselă”.

MARGARETA BURDUJA, PREȘEDINTĂ, BIROU ELECTORAL: „Întotdeauna am avut muzică. Este o metodă de a atrage alegătorii, de a le crea o dispoziție bună”.

Ghidați sau nu de muzică, cei care au trecut pragul secției de votare spun că își doresc o localitate curată, cu drumuri bune. Pentru aceasta, este nevoie de un primar gospodar și cu viziuni.

„Așteptăm un primar adecvat. Să aducă în sat investiții. Să aibă grijă de școli și grădinițe”.

„Avem probleme – canalizarea să ne o facă. Să avem apă bună. Și curățenie. Să fie satul frumos”.

„Trebuie să fie sincer, să facă ceva pentru satul nostru”.

Iar o bătrânică, în vârstă de 72 de ani, a venit la secție doar de frică să nu-i fure cineva votul.

„Câți primari au fost la noi în sat, niciunul nu s-a adresat la lume. Niciunul. Astăzi am mers la vot pentru că mă tem să nu mi se fure votul”.

Și alți alegători din Trușeni s-au arătat dezamăgiți de promisiunile electorale, care, în opinia lor, rămân doar pe hârtie.

„Ce-au promis, să facă. Promit, promit, iar apoi uită de oameni”.

„Avem așteptări mari, dar speranța-i mică”.

„Câți primari au fost la noi în sat, niciunul nu s-a adresat la lume. Niciunul. Astăzi am mers la vot pentru că mă tem să nu mi se fure votul”.

La un bar din localitate forfota era mai mare decât în secție. Unii ne-au spus că deja și-au făcut datoria, alții au lăsat pe mai târziu”.

„Ați fost la votare? Da. Fiecare om are dreptul de a vota. MUSCA 00:26-00:31 De dimineață beau aici ceai, după votare beau ceai. În fiecare zi beau ceai”.

„Mă odihnesc. După asta merg la vot. Până la 21 avem când”.

„Turul doi are loc în 11 din cele 19 suburbii ce fac parte din municipiul Chișinău. Pe lângă primarul localității, oamenii mai aleg și primarul general al capitalei”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram