O delegație din Rusia va veni săptămâna viitoare la Chișinău pentru a discuta problema permiselor pentru transportatori

La 6 noiembrie curent, o delegație din cadrul Ministerului Transportului a Federație Ruse va veni în Republica Moldova pentru negocieri privind permisele pentru transporatorii de marfă, a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan.

Foto: UNIMEDIA

„Vom organiza o întâlnire a transportatorilor ruși cu transportatorii moldoveni pentru a face cunoștință și pentru a găsi o limbă comună în ceea ce privește aplicarea în practică a acesto noi modalități de eliberare a acestor permise.

Ce se propune? Dorim să mărim sau să liberalizăm, în ideal, să mărim numărul de pemrise care ne vor fi eliberate începând cu anul viitor. Doi, aceste permise nu vor fi eliberate ca până acum, toate de la începutul anului. Vom elibera trimestrial și ANTA va monitoriza utilizarea acestor permise pentru a evita crearea unei piețe negre”, a declarat Brînzan la ședința Guvernului.

Ministrul a declarat recent că problema lipsei permiselor pentru transportatori a fost creată pe timpul fostei guvernări, când autoritățile din Moldova au cerut, de fapt, în decembrie 2015, introducerea unor cote pentru transportarea de mărfuri în Federația Rusă.

Brînzan a spus că va încerca anularea în totalitate a acestor permise pentru transporatori.


Pub