Compania care administrează Portul Giurgiulești acuză că Bemol ar încerca să-i preia afacerea. Alexandru Tănase: „La bază e o hotărâre judecătorească absolut ilegală”

Compania olandeză Danube Logistics Holding BV, deţinută de Thomas Moser, a acuzat printr-un comunicat oficial că Bemol Retail SRL ar întreprinde acțiuni ilegale cu scopul de expropriere a părților sociale deținute de companie în cadrul operatorului Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Foto: gifp.md

Avocatul companiei olandeze, Alexandru Tănase, a declarat pentru UNIMEDIA că „este vorba despre o schemă de preluare a controlului asupra Portului Internațional Giurgiulești, la baza căreia stă o hotărâre judecătorească ilegală, care a fost adoptată într-un mod total arbitrar și netransparent de către justiția moldovenească și în care se vorbea despre o datorie de 10 milioane de euro, pe care nimeni nu a avut-o vreodată față de grupul Bemol”.

Avocații companiei olandeze au contestat decizia instanței la CtEDO, iar „dosarul a fost deja declarat admisibil, în termeni foarte restrânși”, a adăugat Tănase. „Suntem foarte optimiști în constatarea ilegalității acțiunii intentate față de Thomas Moser, este un om onest”.

Compania Bemol îl acuza pe Thomas Moser de management defectuos al rețelei de benzinării. Pe de altă parte, Alexandru Tănase spune că atunci când Moser a preluat funcția de conducere a Bemol, compania era falimentată. Atunci când Moser a plecat din companie, aceasta avea deja peste 50 de benzinării în toată țara.

„Danube Logistics Holding BV și Danube Logistics SRL au solicitat autorităților de stat ale Republica Moldova investigarea acestei tentative de expropriere, care este întreprinsă cu suportul unor măsuri ilegale ale unor executori judecătoreștii, acțiunile cărora au fost acționate in instanță", potrivit comunicatului companiei, a scris anterior mold-street.com.

Reprezentanții companiei Bemol nu au venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile ce li se aduc.


Pub